Triušienos „Liulia kebabas“ ant baltojo smidro
ingredientai
250 g Lapino puota šviežios smulkintos triušienos
4 vnt. putpelių kiaušinių
2 vnt. baltųjų smidrų
2 a.š. morkų pesto
1 a.š. svogūnų pesto
žiupsnelis malto kumino
žiupsnelis smulkinto laiškinio česnako
kepimui Lydyto sviesto ghi

Triušienos „Liulia kebabas“ ant baltojo smidro

20 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Į dubenį sudėkite smulkintą triušieną, morkų ir svogūnų pesto, kuminą, laiškinį česnaką. Įmuškite kiaušinius. Viską labai gerai išmaišykite.
  2. Smidrus švariai nuplaukite, pašalinkite sumedėjusią dalį. Nulupkite smidrų viršutinį sluoksnį skustuku.
  3. Įkaitinkite keptuvę su lydytu sviestu ghi (galima kepti orkaitėje ar ant griliaus).
  4. Mėsą padalinkite į dvi dalis ir “verkite” ant nuvalytų baltųjų smidrų, formuodami iš mėsos dešrelę.
  5. Į įkaitintą keptuvę dėkite suformuotus „Liulia kebabus“ ir kepkite apie 3-4 min. kiekvieną pusę. Iškepus leiskite pailsėti mėsai dar 2-3 min.
  6. Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir lengvai keptais žaliaisiais smidrais.
  7. Skanaus!

 

P.S. Pasigendate druskos, pipirų? Man jų nereikia, o Jūs gardinkite pagal savo skonį.

 

Gardūs linkėjimai nuo Rūtos iš "Lapino puota" virtuvės.

„Lapino puota“ – gudriems gurmanams!

Atgal į receptų sąrašą