Triušienos maltinukai užkepti daržovėmis ir sūriu
ingredientai
400 g Lapino puota triušienos juostelių
2 vnt. svogūnų
2 skiltelių česnako
1 kiaušinio
1 morkos
pusės paprikos
pusės cukinijos
1 v.š. miltų
100 ml grietinėlės
100 g tarkuoto sūrio
žiupsnelio Druskos/pipirų

Triušienos maltinukai užkepti daržovėmis ir sūriu

90 min.
2 asmenims
Gaminimas

Sumalame triušienos juosteles, vieną svogūną ir česnako skilteles.
Į maltą mėsą dedame druskos, pipirų ir kitų mėgiamų prieskonių, mušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Smulkiai supjaustome svogūną, papriką, sutarkuojame morką ir cukiniją.
Daržoves šiek tiek apkepiname keptuvėje, dedame nepilną šaukštą miltų, gerai išmaišome, pilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų ir maišome kol sutirštės.
Iš maltos mėsos formuojame paplotėlius, dedame į kepimo indą, ant viršaus dedame
kepintas daržoves.
Kepimo indą uždengiame folija ar dangčiu ir kepame 180C ~30min.
Po 30 min. nuimame foliją, ant maltinukų dedame sūrį ir dar kepame 180C ~15min.

 

Už receptą dėkojame Liežuvis food. 

Atgal į receptų sąrašą