Triušienos riletas su čiobreliais
ingredientai
400 g Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies file
800 g žąsienis/antienos taukų
3 lauro lapai
kelios šakelės šviežio čiobrelio
4 skiltelės česnako
1 citrinos žievelė
žiupsnelis kvapiųjų pipirų
žiupsnelis malto muskato
šiek tiek druskos ir pipirų

Triušienos riletas su čiobreliais

90 min.
6 asmenims
Gaminimas
  1. Triušieną inde sumaišome su smulkintais česnakais, lauro lapais, maltu muskatu, kvapiaisiais pipirais, citrinos žievele, druska ir juodais maltais pipirais. Indą uždengiame ir leidžiame pasimarinuoti 1-2 valandas šaldytuve. 

  2. Į nedidelį kepimo indą sudedame išsimarinavusią mėsą, užpilame skystais antienos/žąsienos taukais, kad ją pilnai apsemtų. 

  3. Kepimo indą standžiai uždengiame kepimo folija ir kepame pusantros valandos 120 laipsnių kaitros orkaitėje. 

  4. Kuomet iškepa, mėsą padedame į šalį ir leidžiame šiek tiek atvėsti, o po to to šakute ją suplėšome. 

  5. Tuo tarpu riebalus, kuriuose kepėme triušieną, perkošiame per smulkų sietelį, kad pravalytumėme. Pilame 4 šaukštus taukų į suplėšytą triušieną, o likutį padedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti bei nusėsti sultims. 

  6. Kuomet taukai sukietėja, nuimame juos šaukštu, kol ant indo dugno pasiekiame triušienos sultis. Jas supilame į plėšytą triušieną kartu su šiek tiek druskos ir maltais juodais pipirais. 

  7. Jei norisi, riletą galima pagardinti šaukšteliu dižono garstyčių ir 3-4 šaukštais brendžio/konjako/obuolių sidro. 

  8. Gautą masę labai gerai išmaišome ir sukrauname nuolat paslėgdami į stiklainiukus arba indelius. Ant viršaus užpilame kelis šaukštus skystų taukų ir dedame į šaldytuvą sustingti.

  9. Patiekiame su skrudinta duona, marinuotais agurkėliais. Dar labai tinka karamelizuoti svogūnai arba uogų džemas. 

     

    Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Maisto kelionėmis.

Atgal į receptų sąrašą