Triušienos „šimtalapis“ su abrikosais ir pistacijomis
ingredientai
400 g filo tešlos
500 g Lapino puota triušienos
200 g sviesto
50 g pistacijų branduolių
100 g džiovintų abrikosų
majonezo arba kreminio sūrio
Druskos, pipirų
Aliejaus kepimui

Triušienos „šimtalapis“ su abrikosais ir pistacijomis

45 min.
4 asmenims
Gaminimas
  1. Likusią nuo troškinio triušienos mėsą susmulkiname ir dedame į dubenį. Į mėsą dedame majonezo arba kreminio sūrio, smulkintų džiovintų abrikosų, pistacijų, beriame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome.
  2. Sviestą ištirpiname. Imame vieną filo tešlos lakštą, tepame sviestu, dedame kitą lakštą, tepame sviestu ir taip susluoksniuojame 3-4 lakštus. Ant tešlos krašto dedame įdaro ir susukame suktinuką. Iš šio kiekio produktų išeina keturi suktinukai. Suktinukus apkepiname keptuvėje su aliejumi iš visų pusių kol gražiai apskrunda.
  3. Tada dedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje 170 laipsnių karštyje apie 15-20min.
  4. Skanaus Jums linki Aurimėlis!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė 

Atgal į receptų sąrašą