Triušienos stroganovas
ingredientai
200 g Lapino puotos triušienos juosmeninės dalies
2 vnt. morkos
1 stiklinė vištienos sultinio
4 v.š. bulvių krakmolo
1/2 stiklinės pieno
pagal skonį druskos
pagal skonį džiovinto baziliko
pagal skonį maltų pipirų
kepimui aliejaus
žiupsnelis žalumynų

Triušienos stroganovas

45 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Triušienos filė supjaustome plonomis juostelėmis arba nedideliais gabaliukais.
  2. Bulvių krakmolą sumaišome su druska, pipirais, džiovintu baziliku.
  3. Triušienos gabaliukus apvoliojame bulvių krakmolo mišinyje.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dalimis apkepiname triušieną.
  5. Sudedame į troškinimui skirtą puodą. Sudedame smulkintas morkas, užpilame sultiniu ir troškiname 15 - 20 min. Kai sultinys sumažėja per puse, supilame pieną, beriame smulkintus žalumynus ir maišydami pakaitiname, kol padažas sutirštės.
Patiekti su mėgiamu garnyru.
 
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Samčio užrašams.
Atgal į receptų sąrašą