TRIUŠIENOS TROŠKINYS SU MORKOMIS IR SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
ingredientai
250 g Lapino puota triušienos mėsos
kelių skiltelių česnako
nedidelio svogūno
200 ml vištienos sultinio
saulėje džiovintų pomidorų
2 nedidelių morkų
kelių laurų lapų
šviežių svogūnų laiškų
šiek tiek miltų
mėgstamų prieškonių (druskos, pipirų, mėsos prieskonių, persilado ir pan.)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
50-100 ml grietinėlės
2 saldžiųjų bulvių (batatų)
nedidelis gabalėlis sviesto

TRIUŠIENOS TROŠKINYS SU MORKOMIS IR SAULĖJE DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

60min.
2 asmenims
Gaminimas

Triušienos mėsą supjausčiau juostelėmis, užbėriau mėgstamų prieskonių ir šiek tiek miltų. Viską gerai išmaišiau.
Įkaitintame puode su šlakeliu alyvuogių aliejaus lengvai apkepinau triušienos juosteles. Atidėjau į šalį.
Į tą patį puodą įpyliau šiek tiek šviežio aliejaus, sudėjau smulkintus svogūnus ir česnakus. Pakepinau 2 - 3 min.
Tada sudėjau apkeptą triušieną, kubeliais pjaustytas morkas, supyliau vištienos sultinį ir troškinau apie 25 min.
Tuomet supyliau grietinėlę, sudėjau saulėje džiovintus pomidorus, smulkintus svogūnų laiškus ir dar troškinau apie 20 min.
Kol troškinosi triušiena, kitame puode išviriau saldžiąsias bulves. Jas su šlakeliu grietinėlės ir nedideliu gabalėliu sviesto sutryniau į košę.

Rezultatas matosi lėkštėje 

Už receptą dėkojame ant pilko padėklo.

Atgal į receptų sąrašą