Troškinta triušiena garstyčių padaže
ingredientai
2 x 200 g. Lapino puota švž. triušienos juosmeninės dalies filė
3 v.š. Miltai
4 v.š. Aliejus
2 skiltelės Česnakas
80 g. Pancetta (vytinta kiaulienos šoninė)
1 vnt. Poras
100 g. Pievagrybiai
600 ml. Vištienos sultinys
1 v.š. Rudasis cukrus
1 v.š. Baltojo vyno actas
1 a.š. Džiovinti čiobreliai
1 v.š. Džiovintos petražolės
2 v.š. Dižono garstyčios
Pagal skonį Druska ir pipirai

Troškinta triušiena garstyčių padaže

90 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Filė perpjaukite į tris dalis. Apvoliokite miltuose (likutį atidėkite, jo prireiks) ir apkepkite 2 šaukštuose aliejaus. Mėsą išimkite ir sudėkite į troškinimo indą, skirtą orkaitei.
  2. Supilkite į keptuvę likusį aliejų, suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus bei šoninę. Kepkite maišydami, kol svogūnai suminkštės. Suberkite pusžiedžiais pjaustytą porą ir pievagrybius (jeigu pievagrybiai dideli, perpjaukite pusiau), maišydami pakepkite 2-3 minutes. Suberkite miltų likutį ir gerai išmaišykite.
  3. Į sultinį sudėkite cukrų, actą, garstyčias, žoleles, pagardinkite druska, pipirais, gerai išmaišykite ir supilkite į keptuvę ant daržovių. Užvirkite. Visą padažą užpilkite ant triušienos gabalėlių ir kepkite 170 0C temperatūroje 35-40 minučių.
  4. Patiekite su žaliomis daržovėmis, pvz., žaliomis šparaginėmis pupelėmis, ir prancūzišku batonu. Skanaus!

         Dėkojame Forellesreceptai.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą