TROŠKINTA TRIUŠIENA SU DARŽOVĖMIS POMIDORŲ IR GRIETINĖLĖS PADAŽE
ingredientai
250 g triušienos mėsos iš Lapino puota
1vnt svogūno
1 morkos
500-600 g mažų jaunų bulvyčių
4 skiltelių česnako
200 ml riebios grietinėlės
1 šaukšto kvietinių miltų
700 ml vandens
pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelio džiovinto baziliko
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
1 šviežios rozmarino šakelės
200 g pomidorų pastos
aliejaus kepimui
patiekimui kapotų šviežių žalumynų

TROŠKINTA TRIUŠIENA SU DARŽOVĖMIS POMIDORŲ IR GRIETINĖLĖS PADAŽE

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

1. Gylioje keptuvėje apkepiname mėsą su druska bei pipirais ant nedidelio kiekio aliejaus. Į įkaitintą aliejų kartu su mėsa dedame rozmarino šakelę ir kepiname viską kartu.
2. Svogūną ir morką supjaustome pusžiedais, bulves beriame nepjaustytas (jei bulvės didesnės tada daliname į 2 ar 4 dalis). Visas daržoves kartu su mėsa šiek tiek apkepiname.
3. Į keptuvę pilame vandenį, beriame raudonėlį ir bazilikus. Verdame, kol bulvės išvirs. Tada pilame grietinėlę, dedame pomidorų pastą, bei išspaudžiame česnaką. Verdame apie 5min. Gale įberiame šaukštą miltų ir verdame kol masė sutirštės.
4. Tiekiame gylioje lėkštėje apibarsčius kapotais šviežiais žalumynais.

SKANAUS .

 

Už receptą dėkojame NUO UŽKANDŽIO IKI DESERTO. 

Atgal į receptų sąrašą