TROŠKINTA TRIUŠIENA SU GARSTYČIOMIS
ingredientai
4 vnt. Lapino puotos šviežių triušienos priekinių kumpelių
4 vnt. Lapino puotos šviežių triušienos užpakalinių kumpelių
Balzaminio acto triušienos marinavimui
1 didelio svogūno
1 didelio saliero stiebo
3 morkų
2 v.š grūdėtų garstyčių
žiupsnelis Druskos, juodųjų pipirų, prieskonių (naudojau skirtus vištienai)
kepimui Aliejaus

TROŠKINTA TRIUŠIENA SU GARSTYČIOMIS

60min.
4 asmenims
Gaminimas

Triušienos dalis ištepkite druska, prieskoniais, balzamiko actu ir palikite marinuotis bent 4 val., o dar geriau - per naktį. 

Keptuvėje su aliejumi ant aukštos kaitros trumpai dalimis apkepkite triušieną. Svarbu kepant palikti tarpus, kad apskrustų. Laikinai išimkite.

Į keptuvę sudėkite žiedais ar pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Trumpai apkepkite. Sudėkite pasmulkintą salierą ir griežinėliais supjaustytas morkas ir vėl apkepkite. 

Sudėkite garstyčias, išmaišykite.

Į keptuvę grąžinkite triušieną. Užpilkite verdančiu vandeniu tiek, kad beveik pilnai apsemtų triušieną. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, jei reikia - prieskonių, kuriuos naudojote marinatui. Uždenkite ir ant lėtos kaitros troškinkite apie 2 val. 

Patiekite su virtais grikiais ir mėgstamomis daržovėmis ar salotomis.

Už receptą dėkojame 

Atgal į receptų sąrašą