Užpakalinis triušienos kumpelis su troškintos daržovėmis
Užpakalinis triušienos kumpelis su troškintos daržovėmis
ingredientai
500 g. |
Lapino puota švž. triušienos užpakaliniai kumpeliai |
100 ml. |
Raudonasis vynas |
200 ml. |
Vištienos sultinys |
Pagal skonį |
Prieskoninės žolelės |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
2 v.š. |
Miltai |
Pagal poreikį |
Ryžiai |
Pagal poreikį |
Cukinija |
Pagal poreikį |
Morkos |
Pagal poreikį |
Paprika |
Pagal poreikį |
Svogūnai |
Pagal poreikį |
Česnakai |
Užpakalinis triušienos kumpelis su troškintos daržovėmis
Gaminimas
- Triušienos gabaliukus gausiai įtrinkite, pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis, apvoliokite miltuose.
- Įdėkite į įkaitintą keptuvę su riebalais ir gerai apkepkite iš visų pusių. Kai triušiena apkeps, sudėkite į puodą, supilkite, vyną bei sultinį ir troškinkite apie 45 minutes ant lėtos ugnies, kad nuo triušienos neatsiskirtų miltų plutelė.
- Daržoves susmulkinkite iki Jums norimo dydžio ir sudėkite į įkaitintą keptuvę, apkepkite. Mėsai likus troškintis apie 10 minučių suverskite į ją daržoves, jei reikės įpilkite sultinio.
- Kol triušiena su daržovėmis troškinasi, išsivirkite mėgstamus ryžius ir patiekite su pagamintu patiekalu.
- Tokiam troškinimui galima rinktis ne tik užpakalinius kumpelius bet ir juosmeninės dalies pjausnius, priekinius kumpelius ar bet kokią triušienos dalį. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą