Balandėliai
ingredientai
600 g. Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną)
1 vnt. kopūsto gūžės
2-3 v.š ryžių
1 vnt. svogūnas
1 vnt. morka
2-3 v.š pomidorų tyrės
žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų

Balandėliai

80 min.
3-4
Gaminimas

Ryžius užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į dubenį dedame vištienos faršą, išbrinkusius ryžius. Pakepiname svogūną, sutarkuotą morką ir dedame į faršą. Mėsą paskaniname druska ir pipirais viską gerai išmaišome.

Kopūstą išimame iš puodo ant kiekvieno kopūsto lapo dedame įdaro. Suvyniojame ir apibarstome miltais ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Pakepintus balandėlius dedame į puodą ir troškiname ant silpnos ugnies apie 40 min.Tiekiame su virtomis bulvėmis.

Atgal į receptų sąrašą