Keptos, malta mėsa, įdarytos paprikos
Keptos, malta mėsa, įdarytos paprikos
ingredientai
500 g. |
Lapino puota švž. smulkinta vištiena (galima naudoti smuklintą triušieną) |
4-6 vnt. |
Paprika |
1/2 stiklinės |
Ryžiai |
1 vnt. |
Svogūnas |
2 skiltelės |
Česnakas |
3 v.š. |
Majonezas |
4 v.š. |
Pomidorų pasta |
Pagal skonį |
Jelapeno pipirai |
340 ml. |
Konservuoti kukurūzai |
Pagal skonį |
Prieskoniai mėsai |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
Kuokštelio |
Krapai |
Keptos, malta mėsa, įdarytos paprikos
Gaminimas
- Išvirkite ryžius. O kol jie virs, pasiruoškite paprikas ir maltą vištieną.
- Paprikoms nupjaukite galvas, išimkite sėklytes ir kruopščiai išplaukite vidų.
- Maltą mėsą sumaišykite su prieskoniais, dėkite majonezą, kečupą ar pomidorų pastą, susmulkinkite svogūnus, česnakus ir jelapeno pipiriukus.
- Išvirusius ir šiek tiek pravėsusius ryžius, dėkite į maltą mėsą ir gerai išmaišykite. Ryžių nepadauginkite, gerokai skaniau kai būna daugiau mėsos arba joje esančių daržovių.
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
- Gauta mėsos mase šaukštu įdarykite paprikas.
- Į gilų kepimo indą gražiai surikiuokite visas paprikas.
- Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30-40 min.
- Pateikite su mėgiamu padažu ir šviežiomis daržovėmis. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą