- Išimti iš pakuotės, nuplauti ir nusausinti žąsį. Vidaus organų maišelį pasilikite - galėsite panaudoti vėliau.
- Visus prieskonius sumaišykite, supilkite aliejų ir paragaukite, - druskos naudokite pagal poreikį.
- Įtrinkite žąsį marinatu ir palikite marinuotis per naktį.
- Kitą dieną pasiruoškite kopūstų įdarą: kumpį supjaustykite kubeliais ir pakepinkite. Baigus kepinti sudėkite kopūstus ir troškinkite apie 20 minučių.
- Gautu įdaru prikimškite žąsį taip,kad liktų šiek tiek vietos.
- Angą perverkite ilgu bambukiniu iešmeliu.
- Suriškite žąsies kojas.
- Dėkite žąsį į kepimo maišą, galus užtvirtinkite. Įdėkite į kepimo indą, į jį įpilkite vandens (žąsį kepti kepimo maiše saugiau ištekančių riebalų).
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir pašaukite žąsį. Kepkite 30 min. Po to kaitrą mažinkite iki 160 laipsnių temperatūros (1 valanda kepimo 1 kg.Bendrai turi kepti kepti apie 5 val.)
- Nupilkite kepimo metu susidariusius riebalus. Atsargiai, riebalai labai karšti !!! Geriausiai tai atlikti kepimo indą su žąsimi išėmus iš orkaitės.Saugokitės ,kad riebalai nenuvarvėtų į orkaitę ir neužsidegtų.Riebalus pasilikite ,juos galėsite sunaudoti vėliau.
- Likus 30 min. iki žąsies iškepimo sudėkite per pusę perpjautus obuolius.
- Iškepusią žąsį išimkite ir leiskite ''pailsėti'' 15 min. Pateikite su taukuose apkepintomis bulvių puselėmis, keptais obuoliais. Neužgoškite žąsies skonio įvairiais padažais, jie tikrai nereikalingi.
Skanių ir malonių akimirkų !!!
Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!