Žąsienos kulšys su vyšnių ir šokolado padažu
ingredientai
550 g. Lapino puota švž. žąsų kulšelės
1 v.š. Cinamonas
1 v.š. Malti gvazdikėliai
1 v.š. Imbierų milteliai
1 v.š. Anyžinės žvaigždutės
1 v.š. Kvapnieji pipirai
Žiupsnelis Druska
1/2 taurė Raudonasis vynas
Pagal poreikį Svogūnas
Pagal skonį Žąsies taukų
2 vnt. Gvazdikėliai
Pagal skonį Aitriosios paprikos
2 gabaliukai Juodasis šokoladas
Pagal poreikį Šaldytos vyšnios

Žąsienos kulšys su vyšnių ir šokolado padažu

90 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Žąsies kulšis įtrinkite prieskoniais ir kepkite orkaitėje apie 1 val., kol ties sąnariu nebeliks kraujo.
  2. Tuo metu pasigaminkite padažą: į puodą įpilkite porą šaukštų iš žąsies ištekėjusių taukų, juose apkepkite pjaustytus svogūnus. Dabar galite įpilti vyną, sudėti gvazdikėlius, aitriąsias paprikas ir šokoladą. Pavirkite 5 min., kol raudonasis vynas nugaruos ir padažas sutirštės. Dabar sudėkite vyšnias. Jos neturėtų pervirti, kad jaustumėte gaivumą.
  3. Galite patiekti kartu su garuose virtais brokoliais. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą