Žąsienos kulšys su vyšnių ir šokolado padažu
Žąsienos kulšys su vyšnių ir šokolado padažu
ingredientai
550 g. |
Lapino puota švž. žąsų kulšelės |
1 v.š. |
Cinamonas |
1 v.š. |
Malti gvazdikėliai |
1 v.š. |
Imbierų milteliai |
1 v.š. |
Anyžinės žvaigždutės |
1 v.š. |
Kvapnieji pipirai |
Žiupsnelis |
Druska |
1/2 taurė |
Raudonasis vynas |
Pagal poreikį |
Svogūnas |
Pagal skonį |
Žąsies taukų |
2 vnt. |
Gvazdikėliai |
Pagal skonį |
Aitriosios paprikos |
2 gabaliukai |
Juodasis šokoladas |
Pagal poreikį |
Šaldytos vyšnios |
Žąsienos kulšys su vyšnių ir šokolado padažu
Gaminimas
- Žąsies kulšis įtrinkite prieskoniais ir kepkite orkaitėje apie 1 val., kol ties sąnariu nebeliks kraujo.
- Tuo metu pasigaminkite padažą: į puodą įpilkite porą šaukštų iš žąsies ištekėjusių taukų, juose apkepkite pjaustytus svogūnus. Dabar galite įpilti vyną, sudėti gvazdikėlius, aitriąsias paprikas ir šokoladą. Pavirkite 5 min., kol raudonasis vynas nugaruos ir padažas sutirštės. Dabar sudėkite vyšnias. Jos neturėtų pervirti, kad jaustumėte gaivumą.
- Galite patiekti kartu su garuose virtais brokoliais. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą