ALUJE TROŠKINTA JAUTIENA
ingredientai
440 g Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio Black Angus
2v.š. rudojo cukraus
Kelios skiltelės česnako
200 ml tamsaus alaus (alkoholinio arba ne)
Prieskoniams druska ir pipirai.

ALUJE TROŠKINTA JAUTIENA

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

- Jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Įtrinti juos druska ir pipirais, leisti šiek tiek pastovėti.

- Susmulkinti česnako skilteles, jas apkepinti keptuvėje ant alyvuogių aliejaus iki auksinės spalvos.

- Ant viršaus sudėti jautieną, gabaliukus vis pamaišant ant vidutinės ugnies kepinti kelias minutes.

- Supilti į keptuvę alų ir cukrų, sumažinti ugnį iki silpnos ir uždengtu dangčiu vis pamaišant troškinti 4-5 minutes.

- Tada dangtį nuimti, vėl padidinti ugnį ir kepti tol, kol alus su cukrumi kristalizuosis, o skystis išgaruos.

- Patiekti su mėgstamu garnyru.

 
Patarimas: labai tinka BBQ padažas.
 
Už receptą ir nuotrauką dėkojame penki produktai. 
Atgal į receptų sąrašą