Bolonijos ragu
ingredientai
2x150 g KITCHEN ME šviežių sausai brandintos jautienos maltinių „Mėsainiams“
1 didelio svogūno
2 salierų lapkočių
2 nedidelių morkų
1 v.š. alyvuogių aliejaus (skirto kaitinti)
2 v.š. lydyto sviesto
150 g raudonojo sauso vyno
2x400 g mažų skardinių konservuotų savo sultyse pomidorų
1 v.š. pomidorų pastos
1 šaukštelio tamsios nesaldintos kakavos
1 šaukštelio raudonėlių
1/2 šaukšto druskos
pagal poreikį Daržovių arba mėsos sultinio
mėgiamų makaronų

Bolonijos ragu

60 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. KITCHEN ME šviežius sausai brandintos jautienos maltinius „Mėsainiams“ susmulkinkite.
  2. Supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais, supilkite aliejų į keptuvę, įdėkite sviesto ir ištirpinkite. Suberkite daržoves į aliejaus bei sviesto mišinį ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.
  3. Tuomet sudėkite mėsą į keptuvę, gerai išmaišykite, susidariusius gumulus išskirkite mediniu šaukštu. Mėsą apkepkite ant vidutinės kaitros, bet stebėkite, kad ji keptų, o ne troškintųsi. Kai mėsa apkeps, supilkite vyną ir jį nugarinkite.
  4. Pomidorus savo sultyse sutrinkite trintuvu. Pomidorų masę supilkite į mėsą, sudėkite pomidorų pastą, suberkite kakavą, gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol išgaruos skystis. Jei reikia – įpilkite dar sultinio.
  5. Galiausiai suberkite raudonėlius ir pasūdykite. Patiekite su makaronais.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Alfu Ivanausku.

Atgal į receptų sąrašą