Jautiena su šviežiomis bulvytėmis ir gaiviomis salotomis
ingredientai
440 g. KITCHEN me brandintos jautienos didkepsnis BLACK ANGUS
Pagal skonį Druska ir pipirai
800 g. Bulvės
Pagal poreikį Sviestas
1 a.š. Krapai
Padažui:
4 skiltelės Česnakas
6 vnt. Laiškiniai svogūnai
2 a.š. Džiovintas raudonėlis
1/2 vnt. Šviežia raudonoji aitrioji paprika
1 vnt. Lauro lapeliai
1 ryšulėlis Šviežia kalendra
2-3 v.š. Raudonojo vyno actas
Pagal poreikį Alyvuogių aliejus
Salotoms:
2 gūžės Romaninės salotos
1 sauja Įvairių spalvų pomidorai
1/2 ryšulėlio Šviežios mėtos
150 g. Švieži žirneliai
Pagal poreikį Alyvuogių aliejus
1 v.š. Balzaminis actas
Pagal poreikį Parmezanas

Jautiena su šviežiomis bulvytėmis ir gaiviomis salotomis

4 porcijos
Gaminimas
  1. Šviežias bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai bulvės išvirs, įdėkite sviesto ir krapų, atsargiai pamaišykite.
  2. Česnaką nulupkite ir su laiškiniais svogūnais, perpjautais per pusę, raudonėliais, aitriąja paprika, lauro lapu ir kalendromis (kelis lapelius pasilikite) sudėkite į plaktuvą. Kliustelėkite acto ir verdančio vandens, plakite, kol bus vienalytė masė, pagardinkite ir iškrėskite į dubenėlį. 
  3. Jautieną įtrinkite druskos ir pipiru mišiniu, į karštą keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus, sudėkite mėsą, kepkite 3-4 min. ant stiprios ugnies iš kiekvienos pusės. Išjunkite, palaikykite uždengtą 10 min.
  4. Salotas, pomidorų ir mėtos lapelius supjaustykite ir sudėkite į lėkštę, apibarstykite žirniais. Salotas paskanininkite 1 šauktą ypač tyru alyvuogių aliejaus, balzaminio actu ir tarkuotu parmezanu.
  5. Prie bulvių sudėkite kepsnius, pastatykite padažą, užbarstykite likusius kalendrų lapelius, mėsą pjaustykite jau ruošdamiesi valgyti. Skanaus!

            Dėkojame Jelenos maisto blogas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą