Jautienos didkepsniai su pievagrybais
ingredientai
Pievagrybiams:
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. sviesto
10 pievagrybių
3 skiltelių česnako
žiupsnelis Druskos ir pipirų, pagal skonį
Didkepsniams:
2*220 g jautienos didkepsnių BLACK ANGUS
žiupsnelis Druskos, pagal skonį
3 v.š sviesto
3 skiltelių česnako
Kelių šakelių rozmarino

Jautienos didkepsniai su pievagrybais

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  • Didkepsnius išimame iš šaldytuvo 30 minučių iki gaminimo pradžios. Išėmus iš pakuotės nusausiname popieriniu rankšluoščiu ir iš abiejų pusių pasūdome. Atidedame.
  • Pievagrybius supjaustome riekelėmis, česnaką susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sviestą ir sudedame pievagrybius ir česnaką. Pagardiname prieskoniais. Pakepiname kelias minutes iki kol pievagrybiai įgauna aukso atspalvį ir suminkštėja. Išimame iš keptuvės.
  • Tą pačią keptuvę gerai įkaitiname ant didelės kaitros. Kai pasirodo pirmi dūmai, sudedame didkepsnius. Kepame iš abiejų pusių 2 minutes. Tada sudedame sviestą, česnako skilteles (nesmulkintas) ir rozmariną. Apverčiame didkepsnius ir šaukštu ant jų pilame ištirpusį sviestą. Po minutės vėl apverčiame ir sviestu šlakstome kitą pusę. Kepame iki kol didkepsniai bus iškepę pagal jūsų skonį.
  • Pačioje pabaigoje atgal į keptuvę sudedame grybus, kad truputį pašiltų. Į lėkštę dedame didkepnį, o ant viršaus - grybus.

Už receptą dėkojame Minimali virtuvė.

Atgal į receptų sąrašą