Jautienos kepsnys su keptomis vynuogėmis ir porto padažu
ingredientai
4 vnt. KITCHEN me Jautienos steikas BLACK ANGUS
400 g. Brokoliai
Padažui:
1 vnt. Svogūnėliai (shallot)
1 v.š. Alyvuogių aliejus
1 a.š. Miltai
100 g. Raudonasis vynas
100 g. Jautienos sultinys
1 v.š. Smulkinti šviežūs čiobreliai
200 g. Raudonosios besėklės vynuogės
2 v.š. Alyvuogių aliejus
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai

Jautienos kepsnys su keptomis vynuogėmis ir porto padažu

50 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite susmulkintus svogūnus, kapotus čiobrelius. Suberkite miltus ir viską nuolatos maišykite. Supilkite paruoštą sultinį ir vyną. Maišykite padažą, kol sutirštės. Tada sudėkite vynuoges.
  2. Brokolius išskirstykite žiedynkočiais ir pavirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį ir pašlakstykite tirpintu sviestu. 
  3. Jautienos mentės kepsnį įtrinkite pipirais. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir dėkite mėsą. Kepkite apie 2-4 minutes iš vienos pusės ir 2-4 minutes iš kitos pusės. Pabarstykite druska. Patiekite su mėgstamu garnyru, tačiau rekomenduojama patiekti jaunas orkaitėje apkeptas bulvytes su rozmarinu arba kmynais. Skanaus!

         

      Dėkojame RIMI už receptą!

Atgal į receptų sąrašą