Jautienos steikas su chimichurri padažu
ingredientai
220 g Kitchen me sausai brandintas jautienos didkepsnis Rib-eye
žiupsnelis druskos
žiupsnelis jupdųjų pipirų
1 puodelis petražolių
1 puodelis kalendros
4 skiltelės česnako
1/2 a.š. čili dribsnių
1/3 a.š. raudonėlio
1/4 puodelio baltojo vyno acto
1/2 a.š. druskos
1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
Salotoms:
raudonojo kopūsto
baltojo kopūsto
morkos
petražolių
saulėgrąžų sėklų
alyvuogių aliejaus
citrinos sulčių
žiupsnelis druskos

Jautienos steikas su chimichurri padažu

15 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Didkepsnį nusausiname ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių po 3 minutes arba tol, kol iškepsime pagal kiekvieno skonį. Iškepusį didkepsnį lengvai pagardiname druska, pipirais, uždengiame folija ir leidžiame pastovėti.
  2. Petražolės, kalendrą, raudonėlį, česnaką, čili dribsnius ir actą sudedame į smulkintuvą, ir viską sumalame iki tirštos konsistencijos.
  3. Kopūstus, morkas ir petražoles susmulkiname, viską šiek tiek pamušame, kad daržovės suminkštėtų, ir petražolės paskleistų savo aromatą. Apšlakstome aliejumi, citrinų sultimis, įberiame druskos, saulėgražų sėklų ir viską išmaišome.
  4. Keptuvėje, kurioje kepė kepsnys, keletą minučių pakepame pusę citrinos. Vėliau sultis galėsime išspausti ant kepsnio arba salotų.
  5. Pomidorus su šakelėmis apšlakstome aliejumi ir dedame į orkaitę kepti 180 °C temperatūroje apie 10-15 minučių.
  6. Kepsnį supjaustome juostelėmis, apšlakstome chimichurri padažu ir patiekiame karštą. Kartu patiekiame salotas, pomidorus ir keptą citriną.

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Skaniai ir sveikai!

Atgal į receptų sąrašą