Jautienos steikas su keptomis bulvėmis ir kaimišku varškės padažu
ingredientai
500 g. Kitchen me jautienos steikas TOP SIRLOIN
3 v.š. Aliejus
2 v.š. Sviestas
1 a.š. Džiovintas čiobrelis
4 vnt. Bulvės
Pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai
Varškės padažui:
100 g. Varškė
1 v.š. Grietinė
Saujelė Svogūnų laiškai
Saujelė Petražolės
pagal skonį Druska
Pagal skonį Pipirai

Jautienos steikas su keptomis bulvėmis ir kaimišku varškės padažu

45 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Bulves gerai nuvalome ir išverdame pasūdytame vandenyje. Išvirusias bulves apšlakstome aliejumi, pagardiname druska ir pipirais, kepame įkaitintoje 200 laipsnių karščio orkaitėje, kol odelė apskrus.
  2. Varškės padažui: svogūno laiškus bei petražoles sumulkiname ir sumaišome su likusiais ingredientais.
  3. Iškepame steikus: kepsnius gerai nusausiname, aptepame aliejumi bei apibarstome druska ir pipirais. Steiką kepame sausoje, labai gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 minutes.
  4. Kai apskrunda steikai, šiek tiek sumažiname ugnį ir į keptuvę įdedame gabalėlį sviesto ir čiobrelio. Kepsnius pavartome, jog abi pusės pasidengtų sviesto padažu.
  5. Didkepsnį pabaigiame kepti įkaitintoje orkaitėje iki norimo iškepimo lygio. Iškepus, mėsą uždengiame folija ir paliekame kambario temperatūroje apie 2-3 min. pailsėti.
  6. Didkepsnį tiekiame su bulvėmis, varškės padažu ir pasirinktomis daržovėmis.

          Dėkojame SigitaCooks už receptą!

Atgal į receptų sąrašą