Jautienos steikas su pipiriniu padažu ir traiškytomis bulvėmis
ingredientai
2x220 Kitchen me jautienos didkepsnio Black angus
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų mišinio
žiupsnelis druskos
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
Pipiriniam padažui :
1 v.š. sviesto
1 vnt. svogūnas
1 v.š. grūstų žaliųjų pipirų
200 ml 12 % grietinėlės
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. miltų
žiupsnelis druskos
Garnyrui :
pakuotė įvairių salotų mišinio
3 vnt. pomidorai
pagal poreikį alyvuogių aliejaus su mandarinais
žiupsnelis prieskonių salotoms
keletos bulvės
50 g prieskoninio sviestuko

Jautienos steikas su pipiriniu padažu ir traiškytomis bulvėmis

45 min
2 vnt.
Gaminimas

         Prieš kepant steiką ,palaikykite mėsą kambario temperatūroje apie 40 min.

  1. Apvirkite bulves su lupena. Dėkite į skardą ir sutraiškykite bulvių trintuve. Ant kiekvienos bulvės dėkite gabaliuką prieskoninio sviesto. Galite papildomai pabarstyti druska. Bulves apkepkite orkaitėje iš abiejų pusių iki gražiai apskrus. Apskrudus apačiai atsargiai apverskite ant kitos pusės. Kol iškepsite steiką ir paruošite salotas, bulvės bus apskrudusios. Bulvių viršų barstykite šviežiais smulkintais krapais.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite salotas, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais.
  3. Padažui ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, sudėkite grūstus pipirus, miltus ir išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite iki sutirštės, tuomet supilkite citrinos sultis, pasūdykite. Galite įpilti šaukštą brendžio. Žalieji pipirai yra švelnesnio skonio nei juodieji, -juos galite dėti ir negrūstus arba stambiai grūstus.
  4. Mėsą nusausinkite ir patepkite aliejumi. Įkaitinkite storapadę keptuvę su trupučiu aliejaus iki maksimumo, kol pradės rūkti dūmai. Į įkaitintą keptuvę įdėkite jautienos didkepsnius ir nevartydami kepkite 3-4 min. kiekvieną pusę. Bus MEDIUM WELL, vidutiniškai iškepęs. Kepant po 3 min. kiekvieną pusę bus MEDIUM. Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos storio.Tik apkeptą pusę pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais. Iškeptai mėsai leiskite 10 min. pailsėti uždengus dangčiu.
  5. Patiekite su traiškytomis bulvėmis ir salotomis.

Skanaus !!!

Už receptą dėkojame skanu, gražu ir su meile......Rita.

Atgal į receptų sąrašą