Jautienos steikas su raudonojo svogūno padažu
ingredientai
2x220 g Kitchen me sausai brandintos jautienos didkepsnis
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų
0,5 a.š. malto kumino
0,5 a.š. džiovinto raudonėlio
0,5 a.š. kajeno pipirų
2 v.š. aliejaus
Padažui:
2 v.š. pjaustytų šviežių petražolių
30 g smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno
1 skiltelė smulkiai pjaustytos česnako
0,5 a.š malto kumino
žiupsnelis kajeno pipirų
1 v.š. raudonojo vyno acto
žiupsnelio cukraus
4-6 v.š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

Jautienos steikas su raudonojo svogūno padažu

30 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Padažui išvardintus ingridientus sudėkite į dubenėlį, viską gerai išmaišykite, dėkite į šaldytuvą ir palikite 1 val.
  2. Kambario temperatūros jautienos kepsnius aptepkite aliejumi.
  3. Dubenėlyje sumaišykite išvardintus prieskonius ir iš abiejų pusių apibarstykite kepsnius.
  4. Įkaitinkite keptuvę, dėkite paruoštus kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti šiltai ~5min.
  5. Jautienos steikus tiekite su apkeptomis bulvėmis ir paruoštu padažu.

Skanaus ;)

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Oditėlės blogui!

Atgal į receptų sąrašą