Jautienos steikas su saldžiarūgščiais baklažanais
ingredientai
2x 400 g Kitchen me T-BONE jautienos didkepsnis
įvairių pipiro mišinio
žiupsnelis druskos
200 g ryžių
1 a.š. ciberžolės miltelių
Saldžiarūgščiams baklažanams :
1 vnt baklažanas
1 vnt morkos
pusę raudonos paprikos
pusę geltonos paprikos
4 skiltelės česnako
3 v.š. rudojo cukraus
1 a.š krakmolo
3 v.š balzamiko acto
4 v.š sojos padažo
pagal poreikį sezamo sėklų
pagal poreikį marinuoto imbiero
žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus

Jautienos steikas su saldžiarūgščiais baklažanais

60 min
4 porcijos
Gaminimas
  1. Supjaustykite baklažanus riekelėmis. Sudėkite į kiaurasamtį ir pabarstykite druska.Palikite, kad nusivarvėtų ir dingtų kartumas. Nusausinkite.
  2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir paprikas. Daržovės turi išlikti traškios.
  3. Sudėkite traiškytas česnako skilteles ir dar pakepinkite. Kvepia nuostabiai.
  4. Berkite cukrų, balzamiką,sojos padažą ir viską maišykite kol cukrus ištirps.
  5. Pusėje stiklinės vandens ištirpinkite krakmolą ir supilkite į padažą.
  6. Baklažanų riekeles apkepkite ant griliaus keptuvės iš abiejų pusių ir padalinkite į tris dalis. Išmaišykite su šiltu padažu,dėkite imbierą.Tik nepadauginkite..Pabarstykite sezamo sėklų.
  7. Ryžius išvirkite vandenyje, nudažytame ciberžole. Kad nusidažytų ryžiai,  - dėkite apie 1 a.š. ciberžolės.
  8. Didkepsnius kepkite įkaitintoje iki dūmo storapadėje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kiekvienai pusei 4-5 min.
  9. Druska ir pipirais gardinkite apkeptas puses.
  10. Iškeptus steikus palaikykite uždengtus šiltai apie 10 min. Po to supjaustykite ir patiekite su saldžiarūgščiais kinietiškais baklažanais ir ryžiais.
    Skanių akimirkų !!!

Dėkojame Skanu, gražu ir su meile... Rita už receptą!

Atgal į receptų sąrašą