Jautienos steikas su Serano padažu
ingredientai
2x220 g Kitchen me sausai brandintos jautienos didkepsniai
žiupsnelis druskos
žiupsnelis įvairių rūšių pipirų mišinio
kepimui aliejaus
Garnyrui :
keletos šviežių bulvyčių
keletos agurkų
2 vnt. pomidorų
Padažui :
100 ml grietinėlės 10% riebumo
50 g Serano kumpio
2 nedideli svogūnai
žiupsnelis šv.krapų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio pipirų mišinio

Jautienos steikas su Serano padažu

45 min.
1-2 porcijos
Gaminimas
  1. Nuplaukite ir užkaiskite šviežias bulvytes su lupena ir virkite iki kol suminkštės. Išvirus nukoškite ir dėkite į keptuvę su trupučiu aliejaus. Bulvytes gerai apkepinkite, pabarstykite druska, krapais.
  2. Pasiruoškite padažą: susmulkinkite svogūnus, supjaustykite Serano kumpį, krapus. Su trupučiu aliejaus pakepinkite kumpį, sudėkite svogūnus, dar pakepinkite ir supilkite grietinėlę. Pagardinkite maltais pipirais, druska, krapais ir kaitinkite padažą kol sutirštės.
  3. Gerai nusausintus steikus aptepkite aliejumi ir dėkite į labai gerai įkaitintą storapadę keptuvę. Nuo gerai įkaitintos keptuvės turi rūkti dūmelis. Pigios ir lengvos keptuvės kepti steiką netinka .Keptuves rinkitės sunkias, storapades, geriausiai pagamintas iš ketaus.
  4. Mėsą kepkite apie 2 min. kiekvieną pusę. Neperkepkite. Iškeptą steiko pusę pabarstykite druska ir pipirais.Uždenkite ir palikite apie 10 min.pailsėti.
  5. Tuo tarpu pašildykite padažą, bulvytes ir tiekite su šviežiomis daržovėmis.

Skanių akimirkų !!!

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Skanu, gražu ir su meile....Rita.

Atgal į receptų sąrašą