JAUTIENOS STEIKAS SU UŽKEPĖLE
ingredientai
2x200 g Kitchen me sausai brandintos jautienos didkepsnių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 maža cukinija
1 kiaušinis
100 g. virtų raudonųjų lęšių
1 nedidelė paprika
1 v.š. graikiško jogurto
1 skiltelės česnako
pagal skonį Druska, pipirai, džiovinti raudonėliai
3 v.š. tarkuoto kietojo sūrio
Padažui/marinatui (po kepimo)
2 v.š. citrinos sulčių
Druska, pipirai
1 a.š. česnako miltelių
Šakelės šviežių čiobrelių
1 a.š. agavų sirupo
1 v.š. granatų sulčių (100%) koncentrato

JAUTIENOS STEIKAS SU UŽKEPĖLE

60min.
2 asmenims
Gaminimas

Kelias val. iki kepimo mėsa ištraukiama iš šaldytuvo, kad atšiltų iki kambario temperatūros.

Orkaitė įkaitinama iki 180 C. Dubenyje sumaišomi virti lęšiai, kiaušinis, smulkiai pjaustyta cukinija, paprika, jogurtas, smulkintas česnakas, druska, pipirai, raudonėliai ir sūris. Kepimo forma ištepama alyv.aliejumi ir gauta masė supilama ir kepama 40 min. orkaitėje.

Prieš kepant nuplaunama, nusausinama, įtrinama alyvuogių aliejumi ir kepama ant didelės kaitros tiek, kiek norite, kad būtų iškepęs vidus (yra keletas steikų iškepimo lygių, kiekviena pusė kepama nuo 3 iki 6 min.).

Padažo ingredientai susmulkinami trintuvu. Iškepusi mėsa dedama ant folijos, užpilama padažu ir apklojama 10 min. pasibrandinti.

Patiekiama su mėgstamomis daržovėmis, papildomai apšlaksčius granatų sultimis.

SKANAUS!

 

Už receptą dėkojame Tina gamina .

Atgal į receptų sąrašą