Jautienos tartaras su džiovintais grybais
ingredientai
220 g Kitchen me sausai brandinto jautienos didkepsnio BLACK ANGUS
1-2 batatų
žiupsnelis maltų kalendrų
1/2 raudonojo svogūno
ryšulėlio laiškinių česnakų
1-2 marinuoto nedidelio agurko
30 ml džino
1 šaukšto krienų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis šviežiai grustų juodųjų pipirų
2 v.š. šaukštų majonezo

Jautienos tartaras su džiovintais grybais

35 min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Supjaustykite batatus, sudėkite juos į formelę, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite maltomis kalendromis. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. Iškepusius batatus pasūdykite.
  2. Popieriniais rankšluosčiais nusausinkite KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį BLACK ANGUS ir sukapokite sunkiu aštriu peiliu. Taip pat labai smulkiai supjaustykite svogūną, laiškinius česnakus, marinuotus agurkus.
  3. Viską sumaišykite su mėsa. Supilkite džiną, sudėkite krienus, užberkite druskos, šviežiai grustų juodųjų pipirų, maltų kalendrų.
  4. Viską išmaišykite ir suformuokite tartarą - geriausiai tą padaryti su konditeriniu žiedu, bet taip pat galima suformuoti ir šaukštu.
  5. Uždėkite ant viršaus majonezą, užtarkuokite džiovintų grybų. Patiekite su keptais batatais, laiškiniais česnakais ir kalendrų lapeliais.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su VMG komanda ir Alfu Ivanausku.

 

Atgal į receptų sąrašą