STEIKAI SU OBUOLIŲ PADAŽU
ingredientai
2x220 g. Kitchen me sausai brandintų jautienos didkepsnių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis Druska, pipirai, česnakų granulės
Padažui:
1 obuolys
1 v.š. garstyčių
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. medaus
šakelė rozmarinų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
40 ml sauso baltojo vyno
Garnyras:
Cukinija
Paprika
Marinatas::
Sojų padažas+medus+alyvuogių aliejus+garstyčios+citrinos sultys+česnakų granulės

STEIKAI SU OBUOLIŲ PADAŽU

45 min.
4 asmenims
Gaminimas

Mėsa prieš kepimą palaikoma kambario temperatūroje 1-2 val.

Nuplaunama, nusausinama ir ištrinama alyvuogių aliejumi, kepama ant grotelių šašlykinėje po 3 min. kiekviena pusė.

Iškepta mėsa dedama ant ant folijos, apibarstoma druska, pipirais, česnakų granulėmis, įtrinama ir apvyniojama folija, įvyniojama į rankšluostį.

Tuo tarpu ant grotelių kepamos daržovės apvoliotos marinate.
Ruošiamas padažas: įkaitinama keptuvė, pilamas aliejus, dedamas smulkiai pjaustytas obuolys. Pakepama kol suminkštėja, dedamas smulkintas česnakas, pilamos citrinos sultys, dedamos garstyčios bei smulkintas rozmarinas. Minutę pakepama ir pilamas vynas, dedamas medus. Pakepama ant nedidelės ugnies 3-5min. Tada suplakama blenderiu iki kreminės konsistencijos.
Iškepus daržovėms jos dedamos į lėkštę, išvyniojama iš folijos mėsa, dedama ant daržovių, apipilama padažu.
SKANAUS!

 

Už receptą dėkojame Tina gamina. 

Atgal į receptų sąrašą