Tailandietiškos salotos su jautiena
ingredientai
220 g Kitchen me sausai brandintos jautienos didkepsnio
1/2 v.š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
2 puodeliai vynuoginių pomidorų
1/4 mažo raudonojo svogūno
1/4 ilgavaisio agurko
pagal poreikį mėtų lapelių
pagal poreikį baziliko lapelių
žiupsnelis kalendrų lapelių
1 v.š. žemės riešutų
Padažui:
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1/2 a.š. laimo sulčių
1/3 česnako skiltelės
žiupsnelis druskos
žiupsnelis cukraus
žiupsnelis čili dribsnių

Tailandietiškos salotos su jautiena

30min.
2 porcijos
Gaminimas
  1. Sutriname česnaką ir sumaišome visus padažo ingredientus. Padedame į šalį.
  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir kepame didkepsnį iš abiejų pusių po 3 minutes arba ilgiau, jeigu norime pilnai iškepusio. Apiberiame druska, pipirais, keptuvę uždengiame folija, ir leidžiame pastovėti, kol ruošime salotas.
  3. Lėkštėje dėliojame salotas, griežinėliais pjaustytus agurkus, pomidorus, svogūną, žalumynų lapelius. Didkepsnį supjaustome plonomis juostelėmis ir dedame į salotas. Apiberiame skaldytais žemės riešutais, apliejame padažu, užberiame šiek tiek čili dribsnių.

 

Spalvinga, kvapnu, gražu. Rodos, vasara virtuvėje niekada nesibaigia.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant Skaniai ir sveikai!

Atgal į receptų sąrašą