Česnakiniame svieste keptos dešrelės su ryžių ir daržovių garnyru
ingredientai
2x250 g. KITCHEN me švž. triušienos dešrelės
kelių gabalėlių česnakinio sviesto
2 vnt lauro lapelių
keletos juodųjų pipirų grūdelių
Garnyrui:
250 g. ryžių
240 g. konservuotų raudonųjų pupelių
140 g. konservuotų kukurūzų
1 vnt. raudonosios paprikos
2 vnt. nedidelių šviežių agurkų
žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų ir petražolių
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos, maltų juodųjų pipirų

Česnakiniame svieste keptos dešrelės su ryžių ir daržovių garnyru

30 min.
4-6 porcijos
Gaminimas
  1. Garnyrui: ryžius išvirkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Į dubenį sudėkite konservuotas pupeles, kukurūzus, smulkiais kubeliais pjaustytą papriką ir agurkus, suberkite krapus, petražoles, ryžius, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Puode užvirkite vandenį, dėkite lauro lapelius, pipirus ir šviežias dešreles. Pradėjus kunkuliuoti vandeniui, virkite 8 min. Tuomet dešreles nusausinkite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir kiekvieną dešrelę apskrudinkite iš abiejų pusių. Galiausiai dėkite česnakinį sviestą ir nuolat apvartant, kepkite apie 30 sekundžių, stebėkite, kad nepradėtų svilti česnakas.
  4. Viską sudėkite į lėkštes ir mėgaukitės.

Skanaus ;)

Patarimas:  česnakinį sviestą pasigaminti paprasta ir namuose. Tereikia tik į kambario temperatūros sviestą įspausti kelias česnako skilteles (galima iš prieskoninių žolelių pridėti), suformuoti volelį, įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį.

Už receptą dėkojame Oditėlės blogui!



Atgal į receptų sąrašą