Užkandis su triušienos dešrelėmis
ingredientai
250 g Kitchen me triušienos dešrelių
1 Romaninė salota
1 agurkas
2 pomidorai
2 raudoni svogūnai
keletos svogūnų laiškų
1 saujelės rukola
šlakelis aliejaus kepimui
Padažui:
1 v.š. graikiško jogurto
1 v.š. majonezo
2 skiltelės česnako
1 šlakelis citrinos sulčių
1 a.š. džiovinto raudonėlio
0,5 a.š. garstyčių
žiupsnelis druskos
Svogūnų marinatui:
0,5 citrinos sulčių
1 a.š. cukraus
žiupsnelis juodųjų pipirų
žiupsnelis druskos

Užkandis su triušienos dešrelėmis

25 min.
6 porcijos
Gaminimas

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir iškepame triušienos dešreles. Kepame 10 – 12 min, iš abiejų pusių, kol apskrus ir iškeps. Galite kepti ir grill kepsninėje. Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Apšlakstome citrinų sultimis, pabarstome druska, pipirais, cukrumi. Gražiai išmaišome ir paliekame, šiek tiek marinuotis. Romaninę salotą išskirstome  lapeliais, tai bus tarsi laiveliai. Pomidorus supjaustome riekelėmis, agurką griežinėliais, svogūnų laiškus žiedais. Padažui sumaišome graikišką jogurtą, majonezą, garstyčias. Įspaudžiame citrinos sulčių, pagardiname druska, raudonėliu, smulkintu česnaku. Į salotų lapelius dedame pomidorus, agurkus, marinuotus svogūnus, rukola, apšlakstome padažu. Ant viršaus dedame apkeptas triušienos dešreles. Pabarstome svogūnų laiškais.

Už receptą dėkojame Kviečiu į virtuvę!

Atgal į receptų sąrašą