Antis marinuota apelsinų sultyse ir baltojo vyno acte
Antis marinuota apelsinų sultyse ir baltojo vyno acte
ingredientai
2 kg. |
Lapino puota švž. ančiukas |
500 ml. |
Šviežiai spaustų apelsinų sulčių |
Pagal skonį |
Baltojo vyno actas |
Pagal skonį |
Druska |
Pagal skonį |
Pipirai |
Pagal skonį |
Prieskoninės žolelės |
Pagal skonį |
Obuoliai arba džiovinti vaisiai |
Antis marinuota apelsinų sultyse ir baltojo vyno acte
Gaminimas
- Prieš kepant būtina bent parą laiko pamarinuoti antį.
- Marinatui sumaišykite apelsinų sultis ir baltojo vyno actą, o anties vidų prikimškite obuolių arba džiovintų vaisių.
- Prieš kepant antį, ją aptepkite aliejumi.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Orkaitėje kepkite apie dvi valandas kol gražiai apskrus ir įdūrus į mėsą išbėgs sultys. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą