Rūkytos antienos salotos su anakardžiais
ingredientai
Marinatas rūkymui:
4 vnt. antienos kulšelių
100 g jūros druskos
50 g cukraus
3-4 skiltelės česnako
1,5 l vandens
Žiupsnelio Lauro lapai, pipirų grūdeliai
Rūkyta antienos kulšelė
60 g porų
60 g anakardžių riešutų
120 g konservuotų ar šviežių ananasų
30 g majonezo
30 g graikiško jogurto(galima naudoti tik majonezą)
Žiupsnelio druska/pipirai/krapai

Rūkytos antienos salotos su anakardžiais

45 min.
2 asmenims
Gaminimas

Vandenį užvirti, jame ištirpinti druską su cukrumi, sudėti prieskonius, šiek tiek pravėsus sudėti smulkintas
česnako skilteles ir kulšeles. Palikti marinuotis, bent 12h, aš marinavau apie parą laiko.
Pasiruošti rūkyklą(rūkėme kamado griliuje su keletu "cukrinio klevo rūkymo kaladėlių"), temperatūra
kiek svyravo, orentuokitės į 100laipsnių, rūkymui prireiks 2-3val. Iškepusias galite vynioti į foliją, mes
sudėjome į sandarią dėžutę.
Kai jau turime rukytų kulšelių, siūlau keletą receptų.

 

Už receptą dėkojame Laura Jankauskienė. 

 

 

 

Atgal į receptų sąrašą