Vasara lėkštėje: gaivios ir sočios salotos
ingredientai
300 g Lapinos puotos antienos kulšelių mėsa
1/2 paprikos
1/2 cukinijos
10 vnt. vynuoginių pomidoriukų
1 vnt. avokado
mėgstamų ryšulėlio žalumynų
2 vnt. nektarinų
Padažui:
1 a.š. skysto medaus
1 a.š. čili padažo
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. grūdėtų garstyčių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio pipirų

Vasara lėkštėje: gaivios ir sočios salotos

30 min.
3-4 porcijos
Gaminimas
  1. Žalumynus, per pusę padalintus pomidoriukus ir supjaustytą avokadą dedame į lėkštes.
  2. Nedideliais gabaliukais supjaustytą antiena pamarinuojame alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų marinate.
  3. Elektrinę griliaus tipo keptuvę į įkaitiname, į ją dedame antienos gabaliukus, kiek vėliau (kai ji suminkštėja ir apskrunda) greta dedame supjaustytą papriką, cukiniją ir nektarinus.
  4. Tarpusavyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
  5. Į salotų lėkštę dėkite dar šiltą mėsytę ir daržoves, viską apšlakstykite padažu.

Vasariškais atradimais besidalinančios,

Lieknos Bitės

Atgal į receptų sąrašą