Kepta žąsis su daržovėmis ir obuoliais
ingredientai
4 kg Lapino puota žąsies
2 v.š druskos
1 a.š maltų juodųjų pipirų
1 v.š rūkytos paprikos miltelių
2 v.š. dižono garstyčių
1 galvutė česnako
Žiupsnelis cukraus
100g aliejaus
pagal poreikį Bulvių, morkų, paprikų, saliero stiebų
1 kg rūgštesnių obuolių

Kepta žąsis su daržovėmis ir obuoliais

180 min.
5-6 asmenims
Gaminimas
  1. Pirmiausia pasigaminame marinatą žąsiai. Į dubenį beriame druskos, pipirų rūkytos paprikos miltelių, cukraus, dedame dižono garstyčių. Nulupame galvutę česnako, jį susmulkiname ir taip pat dedame į dubenį. Pilame aliejaus. Viską labai gerai išmaišome, gausis tyrelės konsistencijos marinatas, jis bus gana sūrus, tačiau neišsigąskite jis toks ir turi būti. Marinatu labai gerai ištriname visą žąsį ir paliekame parą laiko marinuotis.
  2. Įkaitiname iki 180 laipsnių karščio orkaitę. Imame žąsį, į jos vidų dedame stambiai pjaustytus obuolius. Dedame į kepimo skardą, apdengiame folija ir kepame apie 3 valandas.
  3. Turimas daržoves nuvalome, supjaustome stambiais gabalais, beriame druskos, pipirų, kmynų, mėgstamų žolelių. Gerai apmaišome.
  4. Po 3 valandų iš orkaitės išimame žąsį, nudengiame foliją, šalia jos sudedame daržoves, pamažiname kepimo temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepame tol kol suminkštėja daržovės ir gražiai apskrunda žąsis.
  5. Skanaus!

 

Už receptą ir nuotraukas dėkojame Aurimėlio virtuvė

Atgal į receptų sąrašą