ŽĄSIENA

Terinas su žąsiena ir džiovintais abrikosais
Terinas su žąsiena ir džiovintais abrikosais

Mums reikės: Tešlai reikia:  400g miltų; 250g sviesto; 3 trynių; 50 g šalto vandens; Žiupsnis druskos. Įdarui reikia:  500g Lapino puota žąsienos filė; 500 g maltos riebesnės kiaulienos; 500 g vištienos kepenėlių; 100 g džiovintų abrikosų; 3 kiaušinių;  1 didelio svogūno;  3 skiltelių česnako;  Druskos, pipirų; Aliejaus kepimui.

60min.
4 asmenims
Žąsienos „ragu“ su perliniu kuskusu
Žąsienos „ragu“ su perliniu kuskusu

Mums reikės: 500 g Lapino puota žąsienos filė; 2 morkų; 2 saliero stiebų;  1 paprikos; 3 raudonųjų svogūnų; 3 skiltelių česnako; 1 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų (~300g); 300 g raudono vyno; Druskos, pipirų, čiobrelio; Šviežių žalumynų; Miltų; 200 g perlinių kuskuso.

60min.
2 asmenims
Žąsies kulšelė su kalėdiniais prieskoniais
Žąsies kulšelė su kalėdiniais prieskoniais

Mums reikės: 550 g žąsies kulšelės; 1 valg.š. balzaminio acto; 1 valg.š. medaus; ½ valg.š. Dižono garstyčių; ½ arb.š. druskos; ¼ arb.š. maltų juodųjų pipirų; ½ arb.š. malto cinamono; ¼ arb.š. malto imbiero; ¼ arb.š. malto muskato; ¼ arb.š. malto kardamono; 125 ml vištienos arba daržovių sultinio

90 min.
2 asmenims
Kepta žąsis su daržovėmis ir obuoliais
Kepta žąsis su daržovėmis ir obuoliais

Mums reikės: Apie 4kg Lapino puota žąsies; 2 v.š. druskos; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;  1 v.š. rūkytos paprikos miltelių; 2 v.š. dižono garstyčių; 1 galvutė česnako; Žiupsnelis cukraus; 100g aliejaus; Bulvių, morkų, paprikų, saliero stiebų; 1kg rūgštesnių obuolių.

180 min.
5-6 asmenims
Kalėdinė žąsis su karamelizuotomis kriaušėmis
Kalėdinė žąsis su karamelizuotomis kriaušėmis

Mums reikės:  1 šviežia žąsis (maniškė apie 4,5 kg svorio) ; 2 apelsinai; 2 citrinos ; 1 kriaušė; kelios šakelės šviežio šalavijo; 2 šaukštai 5 prieskonių mišinio (receptas žemiau, bet galite naudoti ir pirktinį mišinį); 2 skiltelės česnako; šiek tiek druskos ir pipirų 5 prieskonių mišinys; 1 šaukštas cinamono; 1 šaukštelis malto žvaigždinio anyžiaus ; 1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių; 1 šaukštelis maltų pankolio sėklų; 1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų Garnyro ingredientai; 750 kg šviežių bulvių; 6 kriaušės; šiek tiek druskos ir pipirų; Padažo ingredientai ; 1 šalotas ; 1 skiltelė česnako; 2 šaukštai miltų; 500 ml sauso raudono vyno;  500 ml vištienos sultinio; 1 šaukštelis dižono garstyčių ; 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio.

120 min.
8 porcijos
Užkandis su žąsienos paštetu
Užkandis su žąsienos paštetu

Mums reikės:  trapučiai; žąsienos paštetas; pamidorai

10 min.
3-4 porcijos
ĮDARYTI KIAUŠINIAI SU ANTIENOS PAŠTETU
Įdaryti kiaušiniai su žąsienos paštetu

Mums reikės:  7 kietai virtų kiaušinių; 20 g dižono garstyčių; 60 g kreminio sūrio (naudojau Philadelphia sūrį); 60 g žąsienos pašteto; druskos, maltų juodųjų pipirų; papuošimui: alyvuogių griežinėlių, maltos raudonosios paprikos, pjaustytų šviežių krapų);

30 min.
3-4 porcijos
užkandis su žąsienos paštetu
Tortilijos trapučiai su žąsienos paštetu

Mums reikės:  150 g žąsienos pašteto; 60 g kreminio sūrio (pvz. Philadelphia); žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų; druskos, maltų juodųjų pipirų; 3 apvalių tortilijų; alyvuogių aliejaus; maltos raudonosios paprikos; karnišonų pagal poreikį;

30 min.
3-4 porcijos
kepta žąsis
Raugintais kopūstais kimšta žąsis

Mums reikės:  "Lapino puota" šviežios žąsies, česnakų, kmynų, lauro lapų, juodųjų pipirų, druskos, rudojo cukrus, aliejaus, 600 g raugintų kopūstų, 150 g rūkyto kumpio ( tinka lašinukai,šoninė),1 a.š. rudojo cukraus.

330 min.
6-8 porcijos
kepta žąsis
Kalėdinės žąsies receptas

Mums reikės:  "Lapino puota" šviežios žąsies, 3 apelsinų, žvėrienos prieskonių, 5 rūšių juodųjų pipirų, vištienos prieskonių, kmynų, 5 skiltelių česnako, sojos, balzaminio acto, 3 šaukštų medaus, pusės stiklinės aliejaus, kepimo rankovės.

140 min.
6-8 porcijos
Šventinė žąsis
Šventinė žąsis

Mums reikės: 4-4,5 kg. "Lapino puota" šviežios žąsies, raudonėlių, paprikos miltelių, maltų juodųjų pipirų, česnako, klevų sirupo, citrinos sulčių, druskos. Garnyrui: slyvų, rudojo cukraus, cinamono. 

300 min. + marinavimas
4-6 porcijos
Sotusis rudens troškinys
Sotusis rudens troškinys

Mums reikės: 500 g. "Lapino puota" šviežios žąsienos kulšelės, 2 didelių morkų, 2 svogūnų, 1 jaunos cukinijos, 3 bulvių, 300 g. avinžirnių, saujos marinuotų šparaginių pupelių, mėgstamų prieskonių 1 valg. š. ghee sviesto. 

60 min.
2 porcijos
Kepta žąsies kulšelė su mėlynių padažu
Kepta žąsies kulšelė su mėlynių padažu

Mums reikės: 450 g. "Lapino puota" šviežios žąsies kulšėlės, 1 arbat. š. džiovinto čiobrelio, druskos, pipirų. Padažui: 70 g. mėlynių, 1 mažo svogūno, 1 valg. š. pomidorų padažo, 1 valg. š. balzamiko acto, 1 valg. š. rudojo cukraus, žiupsnelio kajeno pipirų, druskos, pipirų. 

140 min.
1-2 porcijos
Sveikas ir lieknas žąsienos dešrelių variantas
Sveikas ir lieknas žąsienos dešrelių variantas

Mums reikės: 500 g. "Lapino puota" šviežių žąsies kulšelių, 1 kiaušinio, natūralių prieskonių, druskos. 

90 min.
2-3 porcijos
Karališkas žąsienos kepsnys su spanguolėmis
Karališkas žąsienos kepsnys su spanguolėmis

Mums reikės: 500 g. "Lapino puota" šviežios žąsies filė su oda, 1 ir 1/2 jaunos cukinijos, 1 morkos, 1 svogūno, 1 ir 1/2 valg. š. sojos padažo, 1 valg. š. medaus, druskos, pipirų, lauro lapelių, aliejaus, saujelės spanguolių.

60 min. + marinavimas
2 porcijos
Kepta žąsis su vyno ir datulių padažu
Kepta žąsis su vyno ir datulių padažu

Mums reikės: 4,3 kg. "Lapino puota" šviežios žąsies, 4 citrinų, 3 laimo citrinų, 1 arbat. š. kajeno pipirų, 2 arbat. š. druskos, 1/2 arbat. š. maltų juodųjų pipirų, 3 arbat. š. medaus, 1 arbat. š. šviežių čiobrelių, keleto šakelių šviežio čiobrelio ir petražolių. Padažui: 600 ml vištienos sultinio, 250 ml raudono vyno, 3 arbat. š. balzamiko acto, 150 g. džiovintų datulių

300 min.
4-5 porcijos
Sumuštinis su žąsienos paštetu ir džemu
Sumuštinis su žąsienos paštetu ir džemu

Mums reikės: 30 g. "Lapino puota" žąsienos pašteto, 2 riekelių sumuštinių duonos, 2 arbat. š. mėgstamo džemo (persikų, figų, serbentų ir pan.)

10 min.
1 porcija
Kepta žąsienos filė su brokoliais ir grybais
Kepta žąsienos filė su brokoliais ir grybais

Mums reikės: 500 g. "Lapino puota" šviežios žąsienos filė su oda, 1 arbat. š. maltų kajeno pipirų, 1 svogūno, 1 raudonosios paprikos, 1 brokolio, 1 čili paprikos, 180 g. šviežių shitaki grybų (galima keisti pievagrybiais), 2 skiltelių česnako, 3 valg. š. sojos padažo, 1 valg. š. balzamiko acto, druskos, pipirų, žiupsnelio pjaustytų šviežių svogūnų laiškų.

40 min.
2 porcijos
Sumuštinukai su žąsienos paštetu ir kiaušiniu
Sumuštinukai su žąsienos paštetu ir kiaušiniu

Mums reikės: 150 g. "Lapino puota" žąsienos pašteto, 6 paskrudinto batono riekelių, 1 didelio pomidoro, 1-2 agurkų, 2 virtų kiaušinių, 3 arbat. š. majonezo, žiupsnelio pjaustytų šviežių česnako laiškų

15 min.
3-4 porcijos
Sumuštiniai su žąsienos paštetu
Sumuštiniai su žąsienos paštetu

Mums reikės: 150 g. "Lapino puota" žąsienos pašteto, 4 riekelių šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių, 6 riekelių mėgstamo batono, 3 didelių pievagrybių, 1-2 konservuotų agurkėlių, mėgstamų salotų, druskos. 

20 min.
6 porcijos
Bulviniai blynai su žąsienos pašteto įdaru
Bulviniai blynai su žąsienos pašteto įdaru

Mums reikės: 2x 150 g. "Lapino puota" žąsienos pašteto. Bulvių tešlai: 10-12 bulvių, 1 kaiušinio, krakmolo, miltų, krapų, druskos, pipirų. Padažui: 1 didelio svogūno, grietinės, pieno, lašinukų, krapų, druskos, pipirų. 

45 min.
3-4 porcijos
Užkandis su žąsienos kepenėlių paštetu
Užkandis su žąsienos kepenėlių paštetu

Mums reikės: 2 x 150 g. "Lapino puota" žąsienos pašteto, krekerių, 2-3 nedidelių marinuotų agurkų, 2-4 virtų kiaušinių, 3-5 pomidorų, žaliųjų ir juodųjų alyvuogių, petražolių.

20 min.
3-4 porcijos
Greita alaus duona su žąsienos paštetu
Greita alaus duona su žąsienos paštetu

Mums reikės: 150 g. "Lapino puota" žąsienos pašteto, serbentų ar kito mėgstamo džemo, lengvai saldintų braškių ar kitų uogų. Duonai: 500 g. kvietinių miltų, 3 arbat. š. kepimo miltelių, 1 valg. š. cukraus, 1 arbat. š. druskos, 1 valg. š. kmynų, 350 ml. šviesaus alaus, 100 g. sviesto.

50 min.
3-4 porcijos
Kaimiškas žąsies pyragas su bulvių koše
Kaimiškas žąsies pyragas su bulvių koše

Mums reikės: 500 g. "Lapino puota" žąsienos filė be odos, 2 svogūnų, 2 morkų, 4 val.š. aliejaus, 1/4 arbat.š. druskos, 2 valg.š. pomidorų pastos, 1/4 puodelio pusiau saldaus raudonojo vyno, 1/4 arbat.š. smulkinto šviežio rozmarino, 1 arbat. š. smulkinto šviežio čiobrelio, 3/4 puodelio vištienos sultinio, maltų juodųjų pipirų. Bulvių košei: 2 valg.š. sviesto, 2 trynių, 400 - 500 g. bulvių, 80 g. smulkiai tarkuoto puskiečio sūrio, druskos ir maltų juodųjų pipirų. 

90 min.
4 porcijos
Lėtai ir ilgai kepta žąsies kulšelė
Lėtai ir ilgai kepta žąsies kulšelė

Mums reikės: 1 pakuotės (500 g) "Lapino Puota" Šviežios Žąsų kulšelės, 5 v.š. žąsies taukų (arba ghi sviesto), 1 a.š. šviežio čiobrelio lapelių, 1 didelio lauro lapo, 1 didelės česnako skiltelės, 1/2 v.š. druskos, 1 vidutinio dydžio šiaudeliais supjaustytos morkos, 50 ml pusiau sauso baltojo vyno. Piure. 7 vidutinio dydžio morkų, 3 v.š.aliejaus, 1 didelės česnako skiltelės, Tokio pat dydžio kaip česnako skiltelė imbiero šaknies gabaliuko...

180 min.
1 porcija
Iškepta žąsies krūtinėlė
Iškepta žąsies krūtinėlė

Mums reikės: 550 g. "Lapino puota" šviežios žąsienos filė su oda, druskos, pipirų, daržovių pagal skonį.

40-60 min
2 porcijos
Rytietiško skonio žąsienos krūtinėlė
Rytietiško skonio žąsienos krūtinėlė

Mums reikės: 550 g. "Lapino puota" šviežios žąsienos filė su oda, 2 valg. š. kalėdinių prieskonių mišinio (cinamono, maltų gvazdikėlių, imbierų miltelių, anyžinės žvaigždutės, kvapiųjų pipirų, jūros druskos), 2 valg. š. sojų padažo, 2 valg. š. medaus, 1 valg. š. balzamo acto, maišelio šaldytų šparaginių pupelių, kepintų migdolų arba lazdyno riešutų.

60 min.
2 porcijos
Žąsienos kulšys su vyšnių ir šokolado padažu
Žąsienos kulšys su vyšnių ir šokolado padažu

Mums reikės: 550 g. "Lapino puota" šviežių žąsų kulšelių, kalėdinių prieskonių mišinio (1 arbat. š. cinamono, 1 arbat. š. maltų gvazdikėlių, 1 arbat. š. imbierų miltelių, 1 anyžinės žvaigždutės, 1 arbat. š. kvapiųjų pipirų, žiupsnio jūros druskos). Padažui: ½ taurės raudonojo vyno, svogūnų, žąsies taukų (likusių kepant žąsį), 2 gvazdikėlių, šiek tiek aitriųjų paprikų, šaldytų vyšnių, 2 gabalėlių juodojo šokolado.

90 min.
2 porcijos
Kalėdinė žąsis
Kalėdinė žąsis

Mums reikės: 5 kg. "Lapino puota" šviežios žąsies, 2 citrinų, 1 apelsino, 5 valg. š. medaus, kalėdinių prieskonių mišinio (1 arbat. š. cinamono, 1 arbat. š. maltų gvazdikėlių, 1 arbat. š. imbierų miltelių, 1 anyžinės žvaigždutės, 1 arbat. š. kvapiųjų pipirų, žiupsnio jūros druskos), šakninių daržovių (morkų, pastarnokų, bulvių ir kt.).

120 min.
4-6 porcijos
Orkaitėje kepta žąsis švenčių stalui
Orkaitėje kepta žąsis švenčių stalui

Mums reikės: 5 kg "Lapino puota" šviežios žąsies, 1 valg. š. druskos, 1 arbat. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų, 1 morkos, 2 saliero stiebų, 1 česnako galvos, 1 kuokštelio čiobrelių, 1 kuokštelio šalavijų, 1 šakelės rozmarino - nebūtinai, 6 kietų obuolių - nebūtinai. Sultiniui. 1 kuokštelio petražolių arba 1 vnt. saliero stiebo, 2 morkos, 1 vidutinio dydžio svogūno...

290 min.
4-6 porcijos
Troškinta žąsienos krūtinėlė apelsinų sultyse
Troškinta žąsienos krūtinėlė apelsinų sultyse

Mums reikės: 4 x 550 g. "Lapino puota" šviežios žąsienos filė su oda, 4 skiltelių česnako, 50 g. imbiero, 5 žvaigždinių anyžių, 1-4 mažų čili pipirų, 2 vnt. citrinžolių stiebų, 800 ml. šviežiai spaustų apelsinų sulčių, 1 valg. š. rudojo cukraus, grūstų juodųjų pipirų, 8 vnt. svogūnų laiškų, 1/2 arbat. š. krakmolo.

180 min.
4 porcijos
Keptos žąsienos kulšelės ir filė natūraliam marinate
Keptos žąsienos kulšelės ir filė natūraliam marinate

Mums reikės: 550 g. "Lapino puota" šviežios žąsienos filė su oda, 550 g. "Lapino puota" šviežių žąsienos kulšelių, prieskoninių žolelių, žaliųjų prieskonių, česnakų, druskos, pipirų, šlakelio sojos, aliejaus.

60 min.
3 porcijos
Prancūziškas žąsienos "Lapino puotos" paštetas
Prancūziškas žąsienos "Lapino puotos" paštetas

Mums reikės: 150 g. "Lapino puota" žąsienos paštetas, kelių braškių, prinokusio kivio, sūrių krekerių.

10 min.
3 porcijos
Žąsienos filė "piršteliai" su keptomis bulvėmis ir marinuotais pievagrybiais
Žąsienos filė "piršteliai" su keptomis bulvėmis ir marinuotais pievagrybiais

Mums reikės: 550 g. "Lapino puota" šviežios žąsienos filė su oda, 3 nemažų bulvių, druskos, pipirų, marinuotų pievagrybių, šlakelio acto, šlakelio Vorčesterio padažo, 3 skiltelių česnako, žiūpsnelis čiobrelių.

60 min.
2 porcijos