Troškinta žąsienos krūtinėlė apelsinų sultyse
Troškinta žąsienos krūtinėlė apelsinų sultyse
ingredientai
4 x 500 g. |
Lapino puota švž. žąsienos filė su oda |
4 skiltelės |
Česnakai |
50 g. |
Imbieras |
5 vnt. |
Žvaigždiniai anyžiai |
1-4 vnt. |
Čili pipirai |
2 vnt. |
Citrinžolių stiebai |
800 ml. |
Švž. spaustos apelsinų sultys |
1 v.š. |
Rudasis cukrus |
Pagal skonį |
Grūsti juodieji pipirai |
8 vnt. |
Svogūnų laiškai |
1/2 a.š. |
Krakmolas |
Troškinta žąsienos krūtinėlė apelsinų sultyse
Gaminimas
- Įkaitinkite keptuvę arba puodą storu dugnu.
- Žąsies krūtinėlių odelę įpjaunkite kelis kartus įstrižai ("grotelėmis") per visą riebalų sluoksnį. Tokiu būdu lengviau išlydysite taukus, kuriuos galėsite panaudoti kitiems patiekalams gaminti - ypač skanu keptos orkaitėje bulvės.
- Dėkite žąsienos krūtinėles odele į apačią ir kepkite uždengę, kol visi riebalai išsilydys, o odelė taps traški.
- Apverskite kita puse, pakepinkite dar apie minutę. Krūtinėles išimkite iš keptuvės, atidėkite trumpam į šalį.
- Taukus išpilkite iš keptuvės, palikdami jų tik 1 šaukštą (likusius taukus, kol jie skysti supilkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve - jų šiam patiekalui jau nereikės).
- Tame likusiame taukų kiekyje trumpai apkepinkite sutrintą peiliu česnaką, suberkite anyžiaus žvaigždes, čili pipirus, imbierą ir citrinžoles, kurias taip pat prieš tai peiliu sutrinkite, kad išsiskirtų sultys.
- Trumpai pamaišę ir pakepinę sudėkite atgal apkepusias žąsies krūtinėles, supilkite apelsinų sultis, suberkite cukrų, pabarstykite pipirais ir pusiau uždengtoje keptuvėje troškinkite 2 valandas. Vis pamaišykite, apverskite krūtinėles.
- Pabaigoje, išimkite krūtinėles, o į padažą supilkite pusės šaukštelio krakmolo, sumaišyto su dviem šaukštais vandens, mišinį, ir iškart išmaišykite. Padažas turi gautis saldžiarūgštis, aromatingas ir tirštas.
- Pateikite žąsies krūtinėles su virtais ryžiais, gausiai užpilkite padažu ir pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais. Skanaus!
Atgal į receptų sąrašą