Jautienos kapotinis su troškintomis citrinų žievelėmis
ingredientai
1 citrinos
½ stiklinės cukraus
½ stiklinės vandens
1 kiaušinio trynio
1 šaukštelio garstyčių
½ šaukštelio kaparėlių
30 g parmezano sūrio
1 šaukšto baltojo vyno acto
1 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
1 vnt KITCHEN ME jautienos mentės didkepsnio Black Angus
1 šaukštelio smulkiai pjaustytų SPILVA marinuotų agurkėlių
1 svogūnėlio
1 saujelės česnakų laiškų
2 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus Extra Virgin
1 šaukšto lazdynų riešutų
1 saujos TALER traškučių su vytinta jautiena
Žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų

Jautienos kapotinis su troškintomis citrinų žievelėmis

30 min.
2 asmenims
Gaminimas
  1. Citrinos žieveles supjaustykite plonomis juostelėmis, citrinos sultis išspauskite ir sumaišykite su cukrumi, vandeniu, tada sudėkite pjaustytas žieveles ir troškinkite uždengę ant silpnos kaitros apie 1 val. arba kol žievelės suminkštės ir taps malonios valgyti.
  2. Kiaušinio trynį, garstyčias, kaparėlius, tarkuotą parmezano sūrį, baltojo vyno actą ir žiupsnį druskos sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės ir lėtai pilant aliejų toliau trinkite, kol gausis majonezo masė.
  3. KITCHEN ME jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“ supjaustykite mažais kubeliais. Svogūnėlį, česnakų laiškus susmulkinkite. Viską sumaišykite kartu su SPILVA marinuotais agurkėliais, druska, pipirais ir BORGES alyvuogių aliejumi „Extra Virgin“.
  4. Lazdynų riešutus ir TALER traškučius su vytinta jautiena susmulkinkite.
  5. Į lėkštės centrą dėkite 2 šaukštus padažo, berkite traškučių ir riešutų mišinį, sudėkite smulkintą jautienos mišinį ir užberkite troškintų citrinų žievelių. Galite patiekti su skrudinta duona. 

Už nuotraukas ir gardžią idėją dėkojame Alfui Ivanauskui VMG komandai

 

Atgal į receptų sąrašą