3 pakuotės (3 x 400g) | KITCHEN me Jautienos brandintas steikas |
1/2 puodelis | Miltai |
450 g | Morkos (pjaustytos kubeliais) |
450 g | Bulvės (pjaustytos kubeliais) |
2 vnt. | Balti svogūnai (susmulkinti) |
2 vnt. (skiltelės) | Česnakas (susmulkintas) |
1 v.š. | Pomidorų padažas |
350 ml | |
4 puodeliai | Vištienos sultinys |
2 vnt. | Lauro lapai |
Pagal skonį | Druska |
Pagal skonį | Pipirai |
Pagal skonį | Alyvuogių aliejus |
Pagal skonį | Petražolės |
4 puodeliai | Jautienos sultinys |
1. Supilame į keptuvę jautienos sultinį ir sumaišome su miltais, 2 šaukštais druskos ir 2 šauktais pipirų. Šiek tiek paverdame, iškilusius miltus nugriebiame.
2. Paimame didelę keptuvę ir užkaitiname iki vidutinės kaitros (~2 minutes). Į keptuvę įpilame 1 šaukštelį alyvuogių aliejaus ir apie 1/4 jautienos kubelių, atsargiai neapkraukite keptuvės, gabaliukais turi būti tolygiai pasiskirstę po keptuvę (kitu atveju jautiena troškinsis, o ne apkeps). Kepti apie 4 minutes vieną pusę ar kol gražiai apskrus. Taip apkepame visą mėsą.
3. Apskrudusią mėsą sudedame į puodą, kuriame lėtai virsime visą sriubą.4. Supjaustomes morkas ir bulves vidutinio dydžio kubeliais. Svogūnus susmulkiname ir padedame į šoną. Įpilame į keptuvę 1 šaukštelį aliejaus į tą pačią keptuvę, kurioje kepėme mėsą ir apkepame smulkintą svogūną. Šiek apibarstome druska ir pipirais. Kepame kol apskrunda. Tuomet įdedame susmulkintą česnaką ir pomidorų padažą. Maišyti ir troškinti apie 1 minutę. 5. Visą masę supilame į puodą su jautienos kubeliais, sudedame morkų, bulvių kubelius ir pradedame troškinti. Įpilame 1 puodelį vištienos sultinio ir pamaišome. Įpilame "Guinness" alaus ir pamaišius paliekame troškintis. Uždengę puodą verdame ant aukštos kaitros 4-6 valandas vis pamaišant. Paragaukite, kad netrūkstų druskos ar pipirų, jei trūksta papildome. Pagal masės turinį jei reikia papildome miltais ar smulkintų česnaku.
6. Pateikti apibarstant petražolėm.