Antienos ramenas
ingredientai
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
6 pievagrybiai (galite keisti kitais grybais)
3 skiltelės česnako
1 cm ilgio imbiero šaknies
2 šaukšteliai sezamo aliejaus
1.5 l vištienos arba daržovių sultinio
2 šaukštai sojos padažo
2 pakuotės rameno makaronų
1 jelepeno pipiras(naudoju visada marinuota)
kelios šakelės svogūno laiškų
2 kiaušiniai
3 šaukštai šaldytų kukurūzų
250 g antienos krūtinėlės su oda

Antienos ramenas

60 min.
2 asmenims
Gaminimas

Anties krutinėlę odele žemyn dėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus (prieš tai įkaitinkite aliejų) ir kepkite iš abiejų pusių kol iškepkite iki norimo tipo. Aš mėgstu iškeptą pilnai.
Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus grybus.Sudėkite išspaustus česnakus, tarkuotą imbierą. Supilkite sezamo aliejų ir pakaitinkite,kol pasklis malonus aromatas. Supilkite keptuvės turinį į puodą, pilkite sultinį, sojos padažą ir pavirkite.Kai sultinys pradės virti, sudėkite makaronus,kukurūzus ir išvirkite .
Kiaušinius išvirkite (pageidautina nekietai).
Į dubenelius pilkite makaronų su sultiniu, dėkite pjaustytą antieną, jelepeno pipirus, smulkintus svogūno laiškus ir šalia įdėkite per pusę perpjautą kiaušinį.
Kaip matote užtruksite iki 30 min ir pagaminsite 2 porcijas.
Šliurpt!

 

Už receptą dėkojame Samčio užrašai.

Atgal į receptų sąrašą