Kiniška antienos sriuba
ingredientai
300-400 g anties šlaunelių mėsos
5 cm dydžio šviežio imbiero, pjaustyto
3 vnt žvaigždanyžio
3 skiltelės česnako
1 čili
1,5-2 litrai daržovių sultinio arba vandens
50 ml ryžių vyno acto
žiupsnelio Druskos arba šviesaus sojų padažo
2 laimo lapai arba šiek tiek citrinos ar laimo žievelės
1/3 šaukštelio džiovintos citrinžolės
50 g shiitake grybų arba kitų jūsų mėgstamų grybų
200 g kiaušininių makaronų
2 vnt. pok choi salotos
1 a.š. skrudintų sezamų aliejaus

Kiniška antienos sriuba

60 min.
2-4 asmenims
Gaminimas
Puode, kuriame virsite sriubą, pilti šiek tiek kepimui skirto aliejaus ir apkepti mėsa iš visų pusių. Tuomet į puodą sudėti pjaustytus česnakus, imbierą, ryžių vyno actą, žvaigždanyžių, čili, citrinžoles ir laimo lapus, viską užpilti sultiniu, užvirus virti apie 1-1,5h kol mėsa taps minkšta. Jeigu verdant susidaro putų, jas reikia nuogriebti, kad sultinys būtų skaidrus. Išvirus mėsa išimti ir supjaustyti. Sultinį nukošti ir grąžinti į puodą,paskaninti soja, jeigu norisi ir pipirais. 
Grybus supjaustyti apkepti svieste. Pok choi, galima apkepti kartu su grybais arba supjaustyti ie sudėt į sultinį. 
Makaronus išvirti pagal instrukciją ant pakelio. 
Serviruoti, dėti į dubenį makaronų virtos anties, grybų ir viską užlieti karštu aromatingu sultiniu, pagardinti sezamų aliejumi. 
 
Už receptą dėkojame  Barbora Inciutė Čepulionienė
Atgal į receptų sąrašą