2 x 150 g. | Lapino puota žąsienos paštetas |
Bulvių tešlai: | |
10-12 vnt. | Bulvės |
1 vnt. | Kiaušinis |
Pagal poreikį | Krakmolas |
Pagal poreikį | Miltai |
Pagal skonį | Krapai |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
Padažui: | |
1 vnt. | Svogūnas (didelis) |
Pagal poreikį | Grietinė |
Pagal skonį | Pienas |
Pagal poreikį | Lašinukai |
Pagal skonį | Krapai |
Pagal skonį | Druska ir pipirai |
1. Bulves išvirkite, sumalkite, įberkite druskos, pipirų, smulkintų krapų, viską gerai išmaišykite. Priplokite, kad paviršius būtų lygus, tada padalinkite į 4 dalis. Vieną dalį išimkite (dėkite tiesiog šalia bulvių), į tusčią vietą pripilkite krakmolo. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite.
2. Ant stalo berkite šiek tiek miltų, taip pat ir ant rankų. Imkite valgomą šaukštą bulvių tešlos ir darykite apskritimą. Į vidų įdėkite žąsienos pašteto, suformuokite blyną. Padarytą blyną šiek tiek apvoliokite miltuose iš kiekvienos pusės. Kepkite iki gražios auksinės spalvos iš kiekvienos pusės.
3. Padažui pakepinkite smulkintą svogūną iki auksinės spalvos, įdėkite grietinę, išmaišykite, įpilkite šiek tiek pieno, kad padažas nebūtų toks tirštas. Tuomet įberkite druskos, pipirų, smulkintų krapų ir viską apie porą minučių patroškinkite. Skanaus!
Dėkojame Jelenos blogui už receptą!