Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Keptos ančių širdelės su svogūnais
ingredientai
500 g. Lapino puota švž. ančiukų širdelės
2 vnt. Svogūnai (dideli)
2-3 v.š. Aliejus
2/3 a.š. Druska
Pagal skonį Šviežiai malti juodieji pipirai
3 v.š. Karštas vištienos sultinys
Keletas šakelių Šviežios petražolės

Keptos ančių širdelės su svogūnais

30 min.
4 porcijos
Gaminimas
  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus apie pusės centimetro storio juostelėmis.
  2. Pašalinkite riebalų perteklių nuo širdelių ir supjaustykite kiekvieną širdelę į dvi dalis.
  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną bei gerą žiupsnį druskos ir kepkite 10 minučių, nuolat pamaišydami, kol svogūnai suminkštės.
  4. Padidinkite ugnį, sustumkite svogūnus į vieną keptuvės šoną, sudėkite susmulkintas širdeles, likusią druską ir kepkite 1 - 2 minutes, pamaišant (kiek įmanoma - atskirai svogūnus ir atskirai mėsą), kol širdelės įgis šiek tiek spalvos. Tada sumaišykite mėsą su svogūnais, pagardinkite pipirais ir kepkite 3 minutes, vis pamaišant. 
  5. Supilkite sultinį ir pakepkite dar 2-3 minutes intensyviai pamaišydami, kad nuo dugno atliptų visas skanumas ir susidraugautų visi skoniai.
  6. Smulkiai supjaustykite petražoles. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir į širdeles su svogūnais įmaišykite petražoles. Skanaus!

        Dėkojame Mukatanas už receptą!

Atgal į receptų sąrašą