Naudingi patarimai

Pradžia /  Naudingi patarimai  / 
Maltinių ABC
2020-04-02

Turbūt mažai bus tokių žmonių, kurie nemėgsta mamos gamintų maltinių. Ką tos mamos padaro, kad maltiniai tapo nenuginčytinu naminio maisto simboliu? Buria ar ką? O pasirodo, užtenka žinoti vieną-kitą, na gerai, ne vieną-kitą, o kokias dešimt ar daugiau taisyklių ir maltiniai patampa tuo maistu, prie kurio norisi grįžti net po gurmaniškų pietų.

ANTIENOS SALOTOS SU KEPTOMIS KRIAUŠĖMIS
2019-02-07

Prisipažinsime, ilgą laiką vengėme antienos, nes ji visuomet atrodė tokia komplikuota. Ją ragaudavome retai, mėsa dažnai būdavo perkepusi, o paruošti patys nemokėdavome ir nesidomėdavome.

TRIUŠIENA – KĄ REIKTŲ APIE JĄ ŽINOTI
2018-10-08

Šiandien norime pakalbėti ir pasidalinti savo žiniomis apie triušieną. Kaip jau rašėme anksčiau, mūsų akimis, ši mėsa yra nepelnytai pamiršta arba vis dar neatrasta. Tiek dėl skonio, tiek dėl naudos sveikatai, tiek dėl auginimo sąlygų.

Metas mėsai: mažųjų valgytojų meniu idėjos
2017-11-28

Daugelis visaverte mažylių mityba besirūpinančių tėvų žino, kad po mamos pieno, vaisių tyrelių, daržovių ir kruopų košių ateina metas į vaikų racioną įtraukti ir mėsą. Kokią ją rinktis, kaip ruošti ir į ką atkreipti dėmesį, kad su pirmaisiais mėsos patiekalais mažylis gautų būtinų naudingųjų medžiagų, o ši pažintis nesibaigtų ašaromis?

Jaukaus maisto sezonas: idėjos kasdienei virtuvei
2017-09-22

Atėjęs ruduo atnešė ne tik orų, bet ir mitybos pokyčių. Vis dažniau dubenį gaivių salotų ar vaisių norisi iškeisti į sotaus, šilto, gardaus maisto lėkštę. Angliškai toks maistas vadinamas „comfort food“. Šį apibrėžimą prieš daugiau kaip pusšimtį metų panaudojo vienas Floridos laikraštis.  Straipsnyje buvo pastebėta, kad stresą patyrę suaugusieji dažnai save guodžia lėkšte „comfort food“  – sotaus, gardaus, vaikystę primenančio maisto.

Ką reikėtų žinoti renkantis mėsą?
2016-08-09

Tikrai ne retas į savo valgiaraštį įtraukia mėsą, tačiau, ar žinote kaip teisingai ją išsirinkti? Ir kokios rūšies mėsa yra pati naudingiausia?

Naudingi patarimai dar skanesnei mėsai
2016-08-04

Dažna šeimininkė pietums ar vakarienei renkasi mėsą. Tačiau, ar žinote visas gudrybes, kad ši neprarastų savo skonio ir naudingųjų savybių?

Keletas naudingų patarimų apie mėsą ir jos ruošimą.

Patarimai kaip paruošti gardžią ir sultingą triušieną
2016-05-19

Triušiena gali būti kiekvieno stalo gardumynas, tačiau ne visi žino, kaip skaniai ją paruošti. Dažnai tenka girdėti, jog triušio mėsa yra kieta ar kaip guminė. Visgi, žinant keletą gudrybių, šios problemos Jus tikrai aplenks.

Kaip išsirinkti puikią antieną ir ką su ja derinti!
2015-11-17

Norite įsigyti antienos, tačiau nežinote kaip pasirinkti tinkamą? Svarstote, ką galėtumėte pasigaminti iš įsigytos antienos produkcijos ir ką galite prie jos derinti? Mes Jums suteiksime žinių!

Patarimai kaip pagaminti nuostabius mėsos patiekalus!
2015-11-06

Esate sužavėti virtuvės šefais ir niekaip neįmenate tų skanių kulinarinių gudrybių? Vis gi ir namuose galite įgyvendinti tam tikrus paprastus, tačiau esminius gaminimo triukus.

 

Triušiena: skanu ir naudinga!
2013-01-01

Triušiena viena sveikiausių mėsų, joje praktiškai nėra riebalų. Ši mėsa viena lengviausiai įsisivinamų produktų, ypatingai naudinga vaikams ir maitinančioms mamoms. Ką dar reiktų žinoti?

Kalakutiena - dabarties ir ateities mėsa!
2012-01-01

Dažnai įsiplieskiančius dietologų ginčus, valgyti ar išvis nevalgyti mėsos, gali sutaikyti kalakutiena. Mat šios mėsos savybės išties puikios. Sveiko maitinimosi rekomendacijose teigiama, kad mėsos ar žuvies reikia suvalgyti 80-150 g kasdien. Siekdami sumažinti sočiųjų riebalų bei cholesterolio kiekį maiste, žmonės vis dažniau renkasi kalakutieną.