PRIEDAI

Garstyčių padažas
Garstyčių padažas

Mums reikės: 250 g Šaloto svogūnų, 4 vnt. česnakų skiltelių, 1 citrinos sulčių, 350 g grūdėtų garstyčių, 1l alyvuogių aliejaus, 0,5 a.š. Kurkumos, druskos, pipirų, cukraus pagal skonį

5 min.
Pesto padažas
Pesto padažas

Mums reikės: 40 g saujos kedrinių pinijų, 4–5 šakelių baziliko, 2 česnako skiltelių, 50–70 ml tyro alyvuogių aliejaus, saujos tarkuoto parmezano sūrio.

5 min.
Greitas kepsnių padažas
Greitas kepsnių padažas

Mums reikės: 3 v.š. rūgščių uogų ar obuolių tyrės, 2 v.š. barbekiu padažo, 2 v.š. pomidorų padažo, 2 v.š. garstyčių, 1 v.š. vyno acto, 1 v.š. Vorčesterio padažo.

2 min.
Grūdėtos varškės padažas
Grūdėtos varškės padažas

Mums reikės: 200 g grūdėtos varškės, 200 g grietinės, 3 vnt. česnako skiltelių, šviežių arba džiovintų bazilikų, 1 v.š. obuolių marmelado, žiupsnelio druskos, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

5 min.
Česnakinis padažas
Česnakinis padažas

Mums reikės: 500 g tepamo varškės sūrelio be priedų, 500 g natūralaus jogurto ar neriebios grietinės, 3-5 sugrūstos česnako skiltelės, 1 šaukštas cukraus, žiupsnelis aromatinės druskos, 0,5-1 citrinos sultys, susmulkintų krapų, pagal skonį susmulkintų česnako laiškų, šviežių agurkų, svogūno laiškų.

5 min.
Ridikėlių padažas
Ridikėlių padažas

Mums reikės: 200 g stambių sutarkuotų ridikėlių, 2 sugrūstų česnako skiltelių, 200 ml natūralaus jogurto, žiupsnelio druskos, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

5 min.
Šaltmėčių padažas
Šaltmėčių padažas

Mums reikės: 200 ml natūralaus jogurto, 1 v.š. susmulkintų šaltmėčių, 1 v.š. skysto medaus, 1 susmulkintos česnako skiltelės, žiupsnelio druskos, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

5 min.
Fetos sūrio padažas
Fetos sūrio padažas

Mums reikės: 200 g susmulkinto fetos sūrio, 3 v.š. susmulkintų čiobrelių, 4 v.š. natūralaus jogurto, žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

 

5 min.
Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių
Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių

Mums reikės: 0,5 kg raudonūjų svogūnų, 0,5 puodelio baltojo acto, 0,5 puodelio cukraus, pusės cinamono lazdelės, 5 gvazdikėlių, 1 lauro lapo,1 anyžio, pagal skonį raudonieji pipirai, 2 riekelės šviežio imbiero.

30 min.