Om nom nom.. Visą gruodžio mėnesį PRISMA prekybos centruose galite rasti "Lapino Puota" Šviežią žąsį, kurią galėtumėte pateikti ant šventinio stalo, o įsigyti už ypatingą kainą!
Taip pat, rekomenduojame nerealų receptą, jei nežinote kaip skaniai galima žąsį paruošti:
Supjaustykite žąsies odą grotelėmis (įpjaukite negiliai, tik riebalinį sluoksnį). Kalėdinius prieskonius sutrinkite grūstuvėje ir sumaišykite su tarkuotomis citrusinių vaisių žievelėmis. Įtrinkite žąsį pasigamintu prieskonių ir citrusinių vaisių žievelių mišiniu. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve. Panaudotus citrusinius vaisius sukiškite į žąsies vidų. Paukštieną dėkite ant grotelių virš skardos ir kepkite 1 val. Ištraukę nupilkite žąsies taukus, juos pasilikite. Taukai puikiai tiks apkepti bulves, morkas ir kitas daržoves. Dabar paukštieną aptepkite medumi. Kulšis įpjaukite, nes jos kepa ilgiausiai. Žąsį dar kartą pašaukite į orkaitę, vėl kepkite apie valandą.
Kepkite 170 laipsnių temperatūroje. 1 kg mėsos kepa pusę valandos. Bulves, morkas ir kitas daržoves trumpai apvirkite, bet nepervirkite. Baigdami kepti žąsį, likus 20 min., daržoves sudėkite šalia kepsnio. Tegu apskrunda.
Jūsų žąsis kvepės pačiom Kalėdom.