Pradžia /  NAUJIENOS  /  RIMI skelbia akciją Lapino Puotos šviežiai antienos kulšelių mėsai!  / 

RIMI skelbia akciją Lapino Puotos šviežiai antienos kulšelių mėsai!

Šiandien nusprendėme nustebinti savo šeimyną ypatingais pietumis, kuriems reikėjo daug meilės ir pastangų, o Sūrio dienos proga teko pirštus narplioti nuo išlydyto ir gardaus sūrio padažo.

Puiki proga RIMI prekybos centruose įsigyti "Lapino Puota" Švž. Ančiukų kulšelių mėsos (troškinti, kepti), kuri yra dalis šio nuostabaus recepto ir parodyti savo šeimai kulinarijos gabumus!

Receptas:

Ravioli tešlos gamyba:
1. Į gilų dubenį supilame miltus ir į miltų vidurį (centrą) sumušame keturis kiaušinius. 
2. Kiaušinius šakute išplakame, kai susidaro plakinys jį sumaišome su miltais.
3. Naudojant plakiklį, įpilus vandens dar gerai išplakame (išmaišome) ir su specialiu maistiniu grandikliu gerai išmaišome.
4. Galu gale gerai išminkome, pasibarstome miltų ant stalo (kad tešla neliptų) ir dar 8 minutes minkome kol bus vientisa, standi masė, ją susukame į kamuoliuką.
5. Tuomet kamuolį padaliname į 4 lygius kamuoliukus ir įdėjus į atskirus maišelius paliekame šaldytuve kol pasigaminsime raviolių įdarą.Ravioli įdaro gamyba:
1. Įkaitiname keptuvę iki vidutinio karštumo. Į keptuvę sudedame šviežią antienos kulšelių mėsą ir čirškiname pamaišant medine mentele kol šiek tiek apskrunda apie 1-2 minutes.
2. Sudedame smulkintą česnaką, supjaustytą jepalepeną, įpilame pomidorų padažo ir čili miltelių, kepti tol kol viskas pilnai, matomai iškepa, likus 3-5 minutės iki kepimo baigimo sudedame smulkintus špinatus ir kepame kol vanduo išgaruoja. 
3. Kai įdaras pilnai iškepęs nuimame nuo kaitros ir paliekame atvėsti.

Ravioli gamyba:
1. Tešlą išminkome į vientisą blyną. Nebijokite naudoti papildomai miltų, kad tešla neliptų prie pagrindo ir rankų.
2. Vieną tešlos lakštą uždėkite ant formos ir išformuokite. Paimkite švarų kiaušinį ir paspauskite tešlą formoje, kad susidarytų įdubimas, tai padeda padaryti vietos įdarui.3. Į tešlos įdubimus naudojant šaukštą įdėkite ravioli įdaro atvėsusį įdarą. Tuomet naudojant vandenį šiek tiek patepkite kraštus ir uždėkite ant viršaus antrą lakštą tešlos. Kočėlo pagalba paridename per tešlą, kad forma būtų įtvirtinta.5. Apverčiame formą ir išimame raviolius. Jie bus vientisi. Naudojant picos peilį ar aštrų peilį atskirkite kiekvieną ravioli atskirai. Sudėkite juos ant lėkštės, uždenkite drėgnu rankšluostuku ar marle, ir palikite kol pabaigsite gaminti visus raviolius iki galo. Jei gaminsite daugiau jų patariame laikyti šaldytuve arba pradėti virti po kelias partijas.

6. Kai ravioliai įšverda (virti 2-3min.), įkaitiname orkaitę iki 220-230 C temperatūros. Paruošiame skardą su kepimo popieriumi.
7. Atskirai paruošiame vidutinio dydžio dubenį ir supilame pasukas. Kitame didesniame inde sumaišome miltus, smulkintas tortilos traškučius, susmulkinto parmezano sūrio, druską ir pipirus.
8. Atvėsusius raviolius įmerkiame į pasukas tuomet į traškučių mišinį ir dedame ant kepimo skarto. Taip visus kol sudėliosite pilną skardą. Apipurkšti jei turite galimybę purškikliu, kuris neleidžia lipti. Kepti orkaitėje 15-20 minučių, kol užsidės auksinė plutelė. Svarbu stebėti, kad nesudegtų!
9. Kol ravioliai kepa pasigaminkite padažo patalą. Į vidutinio dydžio indą sumaišome granatų sėklytes, jelapeną, kalendrą, laimo sultis, druską ir pipirus. Sumaišius įdedame smulkiai pjaustytą avokadą ir švelniai bei atsargiai išmaišykite. Tuomet atidėkite.
10. Įpilkite aliejaus į vidutinio dydžio keptuvę ir įkaitinkite ją iki vidutinio galimo karščio. Į keptuvę dedame svogūnus ir kepame apie 5-10 minučių. Įpilame alaus ir troškiname retkarčiais pamaišydami.
11. Į indą sudedame likusį tarkuotą sūri ir sumaišome su miltais.12. Sūrio mišinį sudedame į alaus ir svogūnų mišinį su likusiais ingredientais. Maišome tol kol sūris ištirpsta apie 5 minutes. 
Ravioli pateikimas:
Turimą sūrio masę supilame į šiek tiek gilesnę lėkštę ant viršaus sudedame avokado mišinį šalia patiekiame raviolius.

 

Skanaus!