Pradžia /  RECEPTAI  /  ANTIENA  / 
Keptos ančiukų širdelės su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže
ingredientai
1 pakuotė (500 g) Lapino Puota Švž. Ančiukų širdelės
1,5 puodelis Vanduo
2 vnt. (kubeliai) Vištienos sultinys
Ketvirtadalis Svogūnas
2 vnt. Lauro lapai
1 vnt. Raudonoji paprika (nedidelė)
1 vnt.
4 vnt. Svogūnų laiškai
3 v.š. Cukrus
0,5 a.š. Druska
2 v.š. Pomidorų padažas
2 v.š. Sojų padažas
3 v.š. Ryžių actas
100 ml Vanduo
2 a.š. Kukurūzų krakmolas
3 v.š. Vandens (krakmolo ištirpinimui)

Keptos ančiukų širdelės su daržovėmis saldžiarūgščiame padaže

45 min.
2-3 porcijos
Gaminimas
  1. Nuo širdelių nulupkite plėvelė, nupjaustykite riebalus ir perpjaukite per pusę. 
  2. Puode užvirkite vandenį, sudėkite sultinio kubelius, svogūną, lauro lapelius ir dėkite nuvalytas širdeles. Virkite 30 min. ant vidutinės ugnies. Tuomet išimkite širdeles ir palikite atvėsti.
  3. Salžiarūgščiam padažui: visus išvardintus ingridientus sudėkite į priekaistuvį ir kai užvirs, supilkite vandenyje ištirpintą kukurūzų krakmolą. Pavirkite dar keletą minučių.
  4. Stipriai įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką. Kepkite pavartydami apie minutę, tuomet dėkite stambiau supjaustytą "Pak Choi" salotą, dar pakepkite porą minučių nuolat maišydami, dėkite širdelės, paskrudinkite, sudėkite pjaustytus svogūnų laiškus ir supilkite padažą. Išmaišykite ir leiskite padažui užvirti.
  5. Patiekite su ryžiais.

Dėkojame Oditelesblogas.lt už receptą!

Atgal į receptų sąrašą