Pradžia /  Naudingi patarimai  /  Jaukaus maisto sezonas: idėjos kasdienei virtuvei  / 

Jaukaus maisto sezonas: idėjos kasdienei virtuvei

Atėjęs ruduo atnešė ne tik orų, bet ir mitybos pokyčių. Vis dažniau dubenį gaivių salotų ar vaisių norisi iškeisti į sotaus, šilto, gardaus maisto lėkštę. Angliškai toks maistas vadinamas „comfort food“. Šį apibrėžimą prieš daugiau kaip pusšimtį metų panaudojo vienas Floridos laikraštis.  Straipsnyje buvo pastebėta, kad stresą patyrę suaugusieji dažnai save guodžia lėkšte „comfort food“  – sotaus, gardaus, vaikystę primenančio maisto.

Sugrįžti prie jaukaus, naminio, sotaus maisto skatina ne tik stresas, bet ir atvėsęs oras. Kartu su juo į virtuves įžengia tirštų sriubų, sočių troškinių, gardžių apkepų, sultingų kepsnių sezonas. Mėgstantiems šildantį, sotų ir gardų maistą verta patyrinėti „Lapino puotos“ prekės ženklo asortimentą. Pavyzdžiui, įsigiję šviežios smulkintos kalakutienos pakuotę galėsime pagaminti įvairių daržovių ir kalakutienos troškinių, maltinių. Be to, kalakutienoje gausu vitaminų, mažai natrio, riebalų ir cholesterolio, todėl ši mėsa rekomenduojama ir vaikams bei turintiems virškinimo problemų.

Bene dažniausiai ant lietuviško kasdienio stalo sutinkama paukštienos rūšis – vištiena – taip pat gali tapti ne nusibodusiu patiekalu, bet žadėti vis naujų skonių. „Lapino puotos“ virtuvės meistrai siūlo įsigijus šviežios smulkintos vištienos pakuotę paruošti įvairių maltinių, mėsa įdaryti daržoves. Smulkintą vištieną rekomenduojama išbandyti ruošiant naminius kebabus, gaminant įdarą lietiniams, kukulius su mocarela sūriu. Šis gaminys ruošiamas iš kruopščiai atrinktų vištienos kulšelių su oda, todėl yra kokybiškas ir tinkantis daugybei patiekalų paruošti.

Mėgstantieji subproduktus kviečiami atrasti „Lapino puotos“ triušienos asortimentą. Šviežios triušių kepenėlės gali tapti ne tik pagrindiniu karštuoju patiekalu: iš jų paprasta pasigaminti gardaus pašteto. Šio prekinio ženklo asortimente siūloma ir daugybė kitų gaminių vertinantiems švelnų triušienos skonį – nuo šviežio triušio su kepenėlėmis ir inkstukais iki šviežių priekinių ar užpakalinių kumpelių, juosmeninės dalies bei jos filė, šviežios kumpelių mėsos. Ši mėsa yra mažai kaloringa, todėl net sočiausiais patiekalais galima mėgautis nesukant galvos dėl kalorijų. Jei labiausiai mėgstate ruošti patiekalus iš smulkintos mėsos, taip pat galite rinktis smulkintos triušienos pakuotę. Iš kokybiškos liesos mėsos galėsite priruošti daugybę kotletų, maltinių, apkepų, troškinių.

Niūrų ir vėsų rudens vakarą niekas labiau nesušildo už dubenėlį garuojančios tirštos sriubos. Pagardinę daržovių sriubą smulkintos vištienos ar kalakutienos kukuliais ne tik sočiau pavalgysite, bet ir paskaninsite sultinį. Arba įsigykite „Lapino puotos“ antienos rinkinį sriubai ir mėgaukitės tikrai gurmanišku patiekalu. Šiuo prekiniu ženklu pažymėtas ir platus antienos subproduktų asortimentas – švieži ančiukų kakliukai, skrandukai, širdelės, kepenėlės, kurie puikiai pagardins sriubas ar troškinius. O jei norite orkaitėje ruošiamos gardžios vakarienės, tiesiog pašaukite kepti visą antį ir po kelių valandų mėgaukitės šia ypatingo skonio paukštiena apskrudusia odele.

Gardžių idėjų ieškokite šio puslapio skiltyje „Receptai“