Pradžia /  Naudingi patarimai  /  Metas mėsai: mažųjų valgytojų meniu idėjos  / 

Metas mėsai: mažųjų valgytojų meniu idėjos

Daugelis visaverte mažylių mityba besirūpinančių tėvų žino, kad po mamos pieno, vaisių tyrelių, daržovių ir kruopų košių ateina metas į vaikų racioną įtraukti ir mėsą. Kokią ją rinktis, kaip ruošti ir į ką atkreipti dėmesį, kad su pirmaisiais mėsos patiekalais mažylis gautų būtinų naudingųjų medžiagų, o ši pažintis nesibaigtų ašaromis?

 

Rekomendacijos, kada atžalai jau galima į racioną įtraukti mėsos, kiek skiriasi. Vis dėlto turbūt kiekviena kūdikio mityba besidominti mama pasakys, kad dažniausiai įtraukti pirmuosius mėsos patiekalus rekomenduojama nuo 6-8 mėnesių amžiaus. Žinoma, šiuo atveju kalbama ne apie rūkytus ar keptus mėsos patiekalus, bet apie mėsos tyreles – būtent nuo jų prasideda daugelio mažylių pažintis su mėsa. Išvirtą mėsą rekomenduojama kelis kartus permalti, įdėti gabalėlį sviesto ir sumaišyti su daržovių koše – ir mėsos tyrelė jau paruošta. Vėliau, kai vaikas jau geba kramtyti maistą, tyreles galima keisti maltos mėsos gaminiais.

 

Neintensyvaus skonio, lengvai virškinama, turinti daug vitaminų ir mineralų – tokią mėsą  rekomenduojama rinktis galvojant apie vaiko mitybą. Todėl triušiena, vištiena, kalakutiena – neabejotinos vaikams skirto meniu favoritės. Įsigiję prekiniu ženklu „Lapino puota“ pažymėtą šviežios triušienos ar paukštienos pakuotę galėsite būti tikri, kad savo šeimos stalui pasirinkote kokybišką mėsos produkciją, leidžiančią improvizuoti tiek maišant pirmąją košelę savo kūdikiui, tiek gaminant sudėtingesnius patiekalus.

 

Pavyzdžiui, vien „Lapino puotos“ triušienos asortimentas apėpia keliolika šios mėsos gaminių – nuo šviežios smulkintos triušienos iki subproduktų, užpakalinių ar priekinių kumpelių ar viso triušio. Ši mėsa mitybos specialistų yra ypač vertinama dėl daugybės joje esančių baltymų ir geležies. Švelnaus skonio liesa mėsa gali tapti sėkmingu pirmuoju žingsneliu į kūdikio ar vaiko racioną įtraukiant mėsą. Įsigijus pakuotę šviežios smulkintos triušienos neteks patiems gaišti laiko ją malant ar pjaustant – galėsite iš karto imtis virti triušienos kukulius ar lengvą troškinį su daržovėmis.

 

Dar vienas „Lapino puotos“ pasiūlymas formuojant mažųjų valgytojų meniu – kalakutiena. Ši mėsos rūšis laikoma rečiausiai sukeliančia alergijas, todėl ypač tinka vaikams. Be to, joje daug aminorūgščių, geležies ir magnio. „Lapino puotos“ siūloma šviežia kalakutiena pakuotėje taip pat jau yra susmulkinta: todėl įsigijus ją tereikės pasirinkti, kokį troškinį, sriubą, lietinių įdarą ar kitą nesudėtingai paruošiamą patiekalą gaminsite šįsyk.

 

Jeigu maisto ruošimo žaliavomis jau apsirūpinote, bet pritrūkote fantazijos, visuomet galite idėjų pasisemti „Lapino puotos“ tinklalapyje arba feisbuko profilyje. Čia šio prekinio ženklo virtuvės šefai siūlo daugybę patiekalų idėjų, skirtų ir patiems mažiausiems valgytojams.